Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Jeg leste denne som liten - mange, mange ganger. Jeg håper virkelig at den aldri blir glemt, fordi det er en helt spesiell bok. Min verden endret seg med den. Boka formidler så mange sider ved mennesket som jeg til da ikke hadde opplevd, og som det er så viktig å forstå. Jeg elsket personene, huset, hver eneste detalj - og hagen. Det gjør jeg fortsatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den hemmelige Hagen er skrevet av Frances Burnett og den ble først utgitt i 1911. Boken handler om en bortskjemt, liten, tiårige, gretten, ung pike, Mary Lennox. Hun vokste opp i India, og da foreldrene døde i en koleraepidemi flytter hun til onkelen Archibald Craven. Han bor i Misselthwaite i England på et svært gods. På godset er det mange låste værelser og en avistegner hage bak en høy eføymur. Hva befinner seg bak den?

Jeg likte boken svært godt, fordi den klarer å formidle hvordan en jente forandrer seg med omgivelsene og menneskene rundt seg. Den er veldig klassisk og gammeldags, men det er vel ikke så rart i og med at den ble utgitt i 1911. Hvem bruker vel ord som: halvkvedede, avspise med forbud og eføymur nå til dags? Jeg anbefaler boken for 13+, men man bør ha lest endel bøker for å skjønne boken, for det ligger faktisk et lite budskap bak hele handlingen.
Terningkast: 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noe av det beste bardomsminner jeg har er denne boka. Husker jeg synes den var så spennende, rørende og koselig. Håper datter nr 2 synes den er fin også. Datter nr 1 var ikke interessert... Sønnen min derimot fikk jeg lese til, men han likte ikke å lese sjøl.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R