Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glitrende godt skrevet, språklig og grammatikalsk så gjennomført og korrekt, i en svært bredt anlagt slektskrønike med annen verdenskrig og dens sammenbrudd som går ut over et uskyldig barn som må bære skammen over noe hun neppe den gang kan ha noen forståelse for eller meninger om. Boken spenner helt fra slutten av første verdenskrig, via aksens sentrum: den andre verdenskrig og helt til Palestina - Israel striden i nyere tid. Men sentrert om konsekvensene for dem som var på tapernes side etter nazismens sammenbrudd i Norge.Og som for et uskyldig barn kom til å bære med seg siden i livet, kriser, rusmisbruk, tvangsinnleggelse på psykiatrisk sykehus i en tid hvor denne institusjon var synonymt med galehus.
En begavet kvinneskjebne som drives ut på reiser- like meget utover i verden som innover i seg selv.
Et flott grep i å drive handlingen fremover-og skiftevis bakover gjør forfatteren ved at historien formidles til oss av tre forfattere, bokens hovedperson både i jeg form, og av en forteller som skriver om henne og andre i 3.person og hennes far som også skriver i jeg-form via dagbøker.
Kjærlighet, særlig den som er forbudt etter kristen moral, og den er det mye av, skjønt å kalle dette moral?- Hat, snakk bak andres rygg, misunnelse,griskhet, overgrep , alt nesten for realistisk beskrevet slik at smerten blir til å ta og føle på. Den ennå ikke voksne Idun Hov bærer den skam som andre burde bære. De som skulle skamme seg gjør det slett ikke! Og videre påtar Idun Hov seg hele familiens skam over ikke å ha forsvart sin far under rettssaken. En kvinneskjebne så urettferdig behandlet av sine omgivelser. En begavet kvinne som skriver bøker. Bøker som folk leser!

En bok som faktisk er uhyggelig aktuell i dag i den mer og mer avdekkende debatten om hvem som svek landet, de som bar NS-nålen og ble straffet, og de som profitterte på krigen ved å arbeide for tyskerne. osv osv.
Men for all del, les den heller selv. Gjør deg selv den tjenesten!

Godt sagt! (9) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila