Viser 1 til 10 av 19 omtaler

Boka omhandler mange viktige tema. Rasisme og urettferdighet, frykten for det ukjente, ect

Allikevel var det bokens varme som traff meg aller mest. Veldig gode skildringer gjør at du virkelig blir tatt med til en annen tid, sør i USA. Og selvom det var dype tunge tema i boken var den omspunnet med medmenneskelighet og fine skildringer.

En av de litt rare tingene jeg husker fra da jeg leste denne var at den i likhet med saabye Christensens Beatles ga meg en følelse av sommer fordi skildringene var så gode.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En tidløs bok som står seg like godt i dag som da den ble utgitt. Anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken har gode beskrivelser av personer og miljø, men er forholdsvis generell og tilsynelatende triviell i begynnelsen. Man kan ane noe under overflaten, men det er ikke fremtredende eller påfallende i historien. Men cirka midtveis kommer det et stemningsskifte. Idyllen brytes og det blir alvor. Skildringen av fordommer og motsetningene blant byens innbygger, og hinting til mulige bakenforliggende årsaker er mesterlig. Jeg forstår at boken fremdeles kan være aktuell i dag både i USA og Europa.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke en bok etter min smak, selv om handlingen er interessant. Den ble til tider skumlest, da den var noe for omstendig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en virkelig vakker og god bok - som setter seg inn i ryggmargen, og man må reflektere over... Denne boka handler om så mye at bokomtale gir bare en liten bit av den... det handler om så mye mer, om dannelse - ikke om bare å oppføre skikkelig men om å forstå, som Atticus gir sine barn gode oppdragelse for....Det handler ikke bare om at negrene ble fordømt på 1930 tallet, slekter og navn ble dømt på samme måte, samtidig som at negrene ble dømt verre enn de verste hvite slektene.. man kan kjenne seg igjen i "bygdebeskrivelsene" av nabofamiliene, og fordømmelsen av romfolk i dag... Denne boka er dessverre like aktuell og viktig i dag som den var da den ble gitt ut...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fantastisk bok etter min mening! Jeg ble virkelig grepet av denne boken. Den var både spennende, rørende og morsom. Mens jeg enkelte steder var rørt til tårer av triste skjebner og urettferdighet, kunne jeg andre steder ta meg selv i å le høyt av vittige sitater og beskrivelser. Denne romanen er uten tvil å anbefale!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fantastisk bok. Som å bli ført tilbake i tid til Alabama på 30 tallet. En klar terningkast seks fra meg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser ikke noe poeng i å gjenta alt som andre allerede har sagt. Nøyer meg derfor med en tilføyelse : dette er den type bok en blir oppriktig lei seg for at tar slutt, og etterpå er det vanskelig å kjipt å finne en ny bok å lese fordi en vet at den ikke kommet til å overgå, eller en gang tilsvare, det er nettopp har lest. Anbefales på det varmeste, med andre ord

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg kan forstå hvorfor denne boken ble så populær i sin tid, og noe sier meg at den har fortsatt å være så populær utelukkende på grunn av temaet den omfatter. Harper Lee skriver fint, men handlingen blir alt for lang og kjedelig for min del. Nesten den første halvdelen av boken er unødvendig og kjedelig informasjon som jeg helt ærlig kunne ha vært foruten. Det tok meg lang tid å komme igjennom, og jeg vurderte å avbryte hele boken flere ganger. Det var ikke før jeg kom til selve hovedhandlingen at jeg faktisk ville lese videre.

Det er et veldig fint og viktig tema, og det er interessant å lese om hvordan raseskillet utgjorde så mye av hvordan ting var på den tiden, men alt i alt syns jeg ikke at boken har fortjent all oppmerksomheten den har fått.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenk at jeg i så mange år har utsatt å lese denne nydelige boka! Jeg trodde at den skulle være gammelmodig og forferdelig trist. I det store og det hele var den ingen av delene, selv om den skildrer triste skjebner og urettferdige hendelser. Dette ble rett og slett en av mine favorittbøker, og jeg er glad for at jeg omsider fikk rotet meg til å lese den!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg GKjersti