Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Absolutt fornøyelig, jeg lo høyt mange ganger. Måtte noen ganger gå tilbake og lo like mye

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk morsom bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En artig liten sak det er vanskelig å la være å smile av. Fragmenter av barndomsminner, noen gjenkjennelige, andre direkte syke. God bok. God humor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken ble rett og slett for merkelig for meg, fortellerstilen virket rar, og jeg følte at jeg aldri ble særlig "kjent med" hverken hovedpersonene eller de andre. Jeg leste ca 1/3 del og skumleste resten, og det var det. Og etterhvert følte jeg at jeg kaset bort tid som jeg kunne brukt på langt bedre bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Matti vokser opp i Vittula i Pajala, en svensk bygd "in the middle of nowhere" på grensen mot Finland. Nokså tidlig i oppveksten møter han tause Niila, en av fem søsken i en læstadianerfamilie.

Boka består av en samling enkeltstående episoder, hvor vi følger guttene gjennom oppveksten. Sammen opplever de rockens innmarsj, drømmen om å spille i band (som de etter hvert realiserer), Mattis sommerjobb som rottefanger, gjengoppgjør, gryende interesse for jenter, badstu- og drikkekulturen. Vi kommer tett inn på den typiske finske folkesjelen, hvor de fleste er fåmælte slitere.

Historiene er tidvis av litt vekslende kvalitet, men mest med virkelig gode historier. Som da faren etter en tur i badstua skal innføre Matti i mannsverdenen. Matti er overbevist om at faren nå skal gi ham en leksjon i seksuallivets gleder og farer. Istedet blir han innviet i hvem slekta har vært på kant med gjennom de siste generasjonene, og som han derfor bør holde seg unna. Det er ikke mange i bygda som går klar etter farens utlegninger.

Jeg storkoste meg med denne boka, som er både morsom og litt trist. Ofte ble jeg sittende og skratte høyt. Ikke minst pga. selvironien som gjennomsyret boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

kntschjrldKikkan HaugenHilde Merete GjessingMarit HåverstadMartine (@martineleser)ToveAnn ChristinIna Elisabeth Bøgh VigreKaroline in WonderArne SjønnesenAtmanMalinJulie StensethSissel ElisabethHeidiBjørg Marit TinholtKnutMEirin EftevandCamilla RødjeBjørg L.Dolly DuckSyntaksfeilHeidi BTone SundlandTerje MathisenMarielleJohn Glenn RobertsenTine SundalMariHarald KOdd HebækRufsetufsaKarin BergMarianne  SkageIdaTrine S. AustbøStjernekastVannflaskePangLeserHeidi