Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Herlig harselas!
"Tute med de ulver som er ute" av Ida Marie Haugen Gilbert er en sann svir å lese. Om Aslaug Fossen, så vidt bikket 30, som jobber i "Framtid med visjon", en organisasjon gjennomsyret av rette holdninger og profesjonell språkføring, og med en mellomleder, Karen-Britt, så gjennomført vellykket at det gjør vondt.
Aslaug får det ikke helt til. Stadig for sein på jobb, for seint ute med det hun skal levere, og til tider noe uheldig med språkbruken. Man sier da hverken indianer eller sigøyner!
Trøsten i jobben er at det ofte er kake fordi det som oftest er et eller annet som må markeres. Når den plettfrie Karen-Britt innfører frukt og grønt i stedet for kake - da sprekker det for vår heltinne, som tar et voldsomt oppgjør. Og tusler ut med halen mellom beina og en sykmelding på ubestemt tid.
Så dukker det opp et vikariat i en lokalavis langt ute på bygda. Aslaug får jobben og starter opp med intensjoner om å lære bygdetampene et og annet om urbane verdier som hun vil blande inn i reportasjene hun blir bedt om å skrive. Men ender opp med å sette seg ut med Sauelaget, noe man ikke gjør ustraffet. Når så også ulven dukker opp og forsyner seg grovt av saueflokkene. Da er hundre og ett ute.
Ida Marie harselerer med både by og land så det kviner i svingene. Stilsikker, humoristisk og med passe doser ironi.
Et par små innvendinger har jeg her og der, men den største er likevel at jeg skulle ønske boka var mye lenger enn sine 158 sider. Jeg storkoste meg fra perm til perm!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tine SundalMartineIngvild SRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTone Maria JonassenNeraAkima MontgomeryLailaKjell F TislevollCaroVibekeRandiAPiippokattaTone SundlandReadninggirl30Heidi HoltanSilje HvalstadJennyTherese LierBeathe SolbergVannflaskeEvaHarald KDaffy EnglundSynnøve H HoelNtotheaReidun GranbergINA TORNESTone HKristina BorgeReidun SvensliKaren PatriciaJarmo LarsenGunillaalpakkaFiolSolBjørg Marit Tinholt