Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Schindlers liste er et bemerkelsesverdig roman basert på den sanne historien om tyskeren, industrimannen og krigsprofitøren, Oskar Schindler, som stilt overfor utrydningsleirenes grusomheter, satset alt for å redde 1300 jøder fra gasskamrene. Ved hjelp av faktiske vitnesbyrd fra Schindlers jøder, skildrer Thomas Keneally Schindlers innsats for jødene under andre verdenskrig.

Jeg valgte denne boka som en punkt på en leseutfordring - en bok om en virkelig person.
I tillegg skal jeg besøke Schindler-museet i Krakow denne høsten (2018), så derfor falt det naturlig å velge denne boken til min leseutfordring. Keneally sin bok er en enestående beretning, og jeg ser fram til å besøke museet. Romanen er ikke nødvendigvis en litterær bragd, men innholdet er så viktig å få med seg.

"En forbløffende fortelling ... i dette tilfellet er sannheten langt mektigere enn noe fantasien er i stand til å dikte opp." skriver Newsweek i sin anmeldelse.

Keneally bruke to år på å reise rundt i åtte land og intervjue flere av de jødene som Schindler reddet og leste de mange vitneutsagnene som er samlet i Yad Vashem i Jerusalem, Israel.
Jeg fikk anledning til å besøke Yad Vashem i 2017 - en svært sterk opplevelse, spesielt den del av senteret som handler om Krakow og Auschwitz som jeg besøkte i 2015 med Aktive Fredsreiser.

Ønsker du å lære mer om Krakow og Holocaust, kan jeg anbefale denne boka. Jeg har ikke sett filmen - får ta den senere.

Thomas Keneally ble tildelt Booker-prisen for Schindlers liste i 1982.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagMarianne MTor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonje