Viser 1 til 10 av 11 omtaler

Nydelig historie! Både varm og trist. Men likevell med et glimt av håp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en nydelig og skjør liten bok om store ting. Les den!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vakker, liten fortelling om trange kår, to søstre og en fordrukken far. Om lengsel og håp, drømmer og virkelighet. Nydelig og trist og vond på en gang.

Jeg hadde gåsehus og tårer i øynene da Aronsen hjelper Ronja med Lucia-drakten.

Kort og lettlest, men denne setter definitivt spor i hjertet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En moderne utgave av piken med svovelstikkene, hvor også de bakenforliggende forholdene får mere lys på seg. Boken formidles av hovedpersonen og blir enkel å leve seg inn i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sterk bok. Ingvild forteller alltid godt fra barneperspektiv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En perle av en bok. Vakker, trist, poetisk og tankefull.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er lenge siden jeg har grått av en bok, men lesingen av denne nydelige boken fikk meg til å ta til tårene flere ganger. Den ga meg også gåsehud innimellom. Språket er så perfekt presist og følelsene så intense. Nå er jeg riktignok litt lettrørt rundt juletider, men altså jeg kan ikke forstå noe annet enn at alle må bli rørt av denne. Boken handler om to jenter på Tøyen som bor sammen med sin far som ikke fungerer så godt. Historien er vond, men allikevel så full av håp og kjærlighet. Denne boken kommer jeg til å ta frem hver eneste jul❤️

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ronja, 10, og Melissa, 17, vokser opp på Tøyen i Oslo. Faren er stort sett arbeidsledig, for han klarer ikke å holde på jobbene han får. I stedet går han på Stargate; nabolagspuben. Ronja skulle ønske at hun kunne stoppe alle ølkraner i verden, men selv om hun bare er 10 år, skjønner hun at det ikke går.
Da faren får jobb som juletreselger, får Ronja nytt håp, og lenge går det bra. Så må han på Stargate igjen, og Melissa tar ansvar. Hun tar over jobben hans, og også Ronja hjelper til.

En sår julefortelling fra vår egen tid. Om barn som må bli voksne før tiden. Om solidaritet og fulle folk.
Man leser hele tiden med en klump i magen, men lyspunktene finnes, heldigvis.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette blir helt sikkert en juleklassiker. En moderne utgave av Jenta med svovelstikkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilie