Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Samia bor med mamma og det har alltid vært bare de to, mamma dro nemlig til en fertilitetsklinikk i Danmark for 16 år siden og ble inseminert.

Mamma er avhengig av Samia og lever kun for henne, så mye at jeg kjente jeg ble dårlig av å lese om det. Samia får ikke ha nøkkel til leiligheten og mamma sender meldinger til henne når hun er på skolen og får sammenbrudd om Samia ikke svarer.

Samia begynner på videregående og vennen Kristoffer, som hun har kjent nesten hele sitt liv, begynner på en annen skole. Hun treffer Jenny og Maya og de og blir plutselig med i en jenteflokk. Hun som alltid var den usynlige på ungdomsskolen. Og hvorfor er Sindre, han som er minst like kjekk som Brooklyn Becham, interessert i henne!? Og hva er det med Kristoffer som egentlig er en nerd som bare tegner og ser på Game of Thrones iført kostyme?

Som sagt gjorde forholdet mellom Samia og mamma vondt å lese om, men ting utvikler seg i boken og jeg kan vel få røpe at det går bedre mot slutten. Handler også om å stå opp for seg selv og sette sine egne grenser. For ungdomsskolen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samia skal starte på nytt. På videregående kjenner hun ingen. De vet ikke at hun egentlig er nørd. At hun ikke hverken kan eller vil klemme. For hjemme har hun en mamma som klemmer for mye. Som ofte sover sammen med henne. Som har bygd hele livet sitt rundt Samia. Som kveler Samia med all kjærligheten sin. En kjærlighet som er usunn og uutholdelig.

Neda har gjort det igjen!
Man sitter hele tiden med en klump i magen, og ønsker Samias mor dit pepper’n gror. Så vanskelig det er for Samia å ha et normalt ungdomsliv, når mamma hele tiden teller timene til hun kommer hjem fra skolen. Når hun ikke takler at Samia får nye venner, og vil dra på konserter og fester. Hvordan kan dette ende godt…

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samia har begynt på videregående. Nå skal hun få nye venner og definere seg på nytt. Men løgnene baller på seg når hun må forholde seg til en mor som helst vil være bestevenner. Det er et klaustrofobisk mor-datter forhold som beskrives, men boken føles frisk og lett å lese. Den minner om Halve kongerike-serien. De tar også opp vanskelige tema, men er humoristiske, realistiske og fulle av drama. Glimrende ungdomsroman som mange vil kjenne seg igjen i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

EvaBertyjovianskPiippokattaHilde Merete GjessingJulie StensethTheaOdd HebækVioleta JakobsenellinoronillePer HellemsiljehusmorSynnøve H HoelIngunn SVebjørn FagernesBeathe SolbergCaroMorten BolstadDolly DuckAnne Berit GrønbechVibekeMorten JensenConnieIngunnJKjell F TislevollNorahTanteMamieSigrid NygaardLilleviThomas Røst StenerudStine SevilhaugHanne MidtsundNikkaAnne-Stine Ruud HusevågLailaEdvard Granum DillnerIdaRonnyEster Ssvarteper