Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Ruby er musikklærer, men mest av alt er hun ufrivillig barnløs. Hele livet hennes dreier seg om barnet hun ikke får.
Den alkoholiserte faren, Theis, har hun ikke hatt kontakt med på flere år.
Boka handler om ufrivillig barnløshet, kompliserte familieforhold, skam og sosial klasse.
Her møter vi folk som ikke får til det de vil.
Boka er knakende god, synes jeg. Den er sår og sterk. Særlig beskrivelsene av Theis liker jeg godt, jeg heier på ham mange ganger underveis i boka, og håper at han vil få det til denne gangen. Og jeg heier på Ruby, og hennes drøm om å bli mor.
Som pårørende på rusfeltet vil jeg også si at mye av problematikken vi står i, blir beskrevet på en gjenkjennelig måte. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ruby og Bjørnar har prøvd å få barn i 1 1/2 år uten å lykkes. Rundt dem popper gravidmager opp som troll av eske.
Theis, Rubys far, har blitt aleine etter at han måtte avlive hunden sin. Ut av det blå ringer han datteren etter flere års stillhet. Ruby blir ikke begeistret for middagsinvitasjonen. Faren er alkoholiker, og hun har ikke fortalt Bjørnar om hvordan ståa er. Bjørnars familie er så normal. Han kommer antagelig til å revurdere å få barn med henne etter møtet med Theis. De er like mislykkede begge to.

Både Theis og Ruby er fortellere i denne såre romanen. Skam, oppvekst, og tilgivelse er sentrale punkter. Godt skrevet, og veldig leseverdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En vakker bok om et vanskelig forhold mellom datter og far. Fantastisk skrevet med godt innblikk i en ujålete virkelighet og med humor i form av det tragikomiske. Denne ble slukt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_Meson