Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Fine noveller fra et stivnet samfunn

Kvinneskjebner virker som en treffende tittel på denne novellesamlingen. Ikke bare én, men flere av de ni fortellingene har kvinner som hovedperson. Men disse kvinnene er ikke uten videre sympatiske, spesielt i «Gresshoppen» og «Kjære lille venn.» Dette gjelder selv om leseren må ta høyde for at fortellingene utspiller seg i et statisk, konservativt Russland lenge før 1917-revolusjonen. Av den siste fortellingen, «Biskopen,» går det likevel fram at endringer er på vei: Elektrisiteten har kommet til landsbyen.

Dette er den tredje samlingen av Tsjekhovs noveller som jeg har lest på norsk. Samlerens bokklubb utga en stor samling av forfatterens tidlige noveller. Solum Bokvennen har utgitt en samling av de siste, mer komplekse historiene. Kvinnerskjebner derimot strekker seg over hele forfatterskapet. Oversettelsen til konsevativt bokmål er ved Alf B. Glad.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Inneholder novellene:
Hevnen
Et kunstverk
Læreren
Barn
Vanka
Den som fikk sove
Fyrstinnen
Kvinneskjebner
Gresshoppen
Kjære lille venn
Ionytsj
Biskopen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sissel ElisabethHarald KIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit Honningsvåg