Viser 1 til 10 av 13 omtaler

Et mesterverk! At denne kan ha fått noe mindre enn terninkast 6 forstår jeg ikke. Hva er det da som mangler liksom? Boka har ikke et eneste dødpunkt, den tar opp alvorlige temaer som ensomhet og psykisk helse på rørende vis samtidig som boka er fantastisk morsom! Jeg brøt ut i spontan latter flere ganger, for så i neste øykeblikk bli veldig rørt. Nei, dette her går rett inn på topp 10-lista mi når det kommer til romaner. Vi snakker verdenstoppen! :-) Det jobbes med å lage film av den også - som etter sigende skal være klar til julen 2024. Håper bare de caster de rette skuespillerne, for da må det bare bli en braksuksess! Jeg gleder meg. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her ser jeg det varierer voldsomt på sterningkast i Bokelskere.
Jeg er ikke overrasket.
Gode elementer i boka.
Ganske velskrevet.
Ensomhet som blir satt plaster på av små geniale barn pluss..
(Den kommer seg faktisk litt etterhvert.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest, annerledes/rar og vakker. Koste meg med boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en sjanger jeg vanligvis ikke blir trukket mot, men jeg valgte boka fordi forfatteren har skrevet de hylende morsomme barnebøkene om Anton Albertsen og jeg liker fortellerstemmen hennes. Det var et gledelig gjensyn med denne fortellerstemmen, og boka hadde mange morsomme formuleringer og språklige vrier jeg både frydet meg over og lo av. Den hadde også flere partier jeg ble rørt av. Selve plottet var mer gjennomskuelig, men det gjorde ikke så mye, for det var fint å være med på selve reisen.
Noe av det jeg likte best ved boka var karakterene, de ble så tydelige og gjenkjennelige, med sine byrder, skavanker og menneskelighet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har hørt den på storytel og Heidi Gjermundsen Broch og Håvard Bakke høyner jo boka, om den ikke er god nok fra før :-) Synes det var en vakker historie, litt morsom og litt trist også, synes forfatteren klarer å spille på alle strenger her, som rørte meg til de grader...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne er vært å få med seg.. :) Godt skrevet, akkurat nok humor og gode karakterer..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne var fryktelig treig i starten, men verdt det til slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søt, koselig, morsom, trist og litt opprørsk om Vilma, 35 år, som bor alene i huset etter grandtante Ruth. Vilmas mor døde for 31 år siden og Vilmas far forlot dem da Vilma var liten. Har Vilma alltid trodd. Men en dag står presten og Robert på døra og kan fortelle at hennes far døde på flyet på vei til Norge og etterlot seg en bunke brev til henne. Og dermed blir alt snudd opp ned og livet blir aldri mer som det var. Og godt er kanskje det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok som har vært svært synlig før jul og i jula. Det var ikke derfor jeg ville lese den, men noen ganger trenger man lett underholdning, Tre menn til Vilma var alt annet enn lett bok å komme seg gjennom.

For monotont i lengden
Brukte unødvendig lang tid på den siden den er på over fire hundre sider. Kunne godt ha blitt forkortet med to hundre sider, for å stramme den opp og gitt den mer tempo. Tempo er ikke alt, men dette ble vel langdrygt. Humor er også et sjansespill. Enten liker man den type humor eller ikke. Hvorfor mange har falt pladask over boka, skjønner jeg godt. Men selv klarte jeg ikke helt å leve meg inn i historien. Derfor ble dette tung underholding for min del. Litt morsomt at hun heter Vilma. For da tenker jeg på hun i Flintstones, bare at hun skriver fornavnet med W.

Boka skal ha ros for å ta opp et aktuelt tema uten å overdrive, nemlig om ensomhet. Et gjentakende tema i media i de siste årene. Men det blir tatt opp i denne boka på en harmløst og realistisk måte, i hvert fall nesten. Hovedpersonen Vilma er ensom. Hun har arvet et hus av en slektning og har huset for seg selv. De få gangene hun er sosial, er gjennom jobben som musikklærer. Da hun får vite hvor dødelig ensomhet kan være, har hun på en måte et ønske å gjøre noe med det, men hun kjenner ikke mange, og har ingen nære kontakter. Hun snakker med en kvinne hun jobber med, men er de egentlig venner, eller bare bekjente? Så hun er en dame som holder mye for seg selv. En dag får hun uventet besøk. Det er presten som kommer sammen med en annen mann. Den andre mannen er patolog. Han vil spørre Vilma om hun ønsker å se faren sin for siste gang? Samtidig har de en del brev de vil gi henne, som også er fra faren hennes, som døde nylig. Vilma har aldri kjent faren sin. Vil hun bry seg om å lese dem og kommer denne hendelsen, og brevene gjøre en endring på livet hennes, eller vil alt bli det samme som før?

Stor interesse for filmatisering
Tre menn til Vilma har ikke bare vekket popularitet blant lesere, men også hos filmskapere. Som sagt, skjønner jeg godt hvorfor denne falt i god jord for mange, men selv strevde jeg med å bli engasjert, og i det hele tatt leve meg inn i historien. Likte noe av humoren. Det tok bare tid før de godbitene kom, og ofte føltes humoren noe anstrengt. Likte heller ikke spesielt godt en del av forklaringene i parentes. Det var ikke helt nødvendig.

Det jeg likte minst med boka var brevene faren gir henne. Vi også får lese dem, og de handler om hvordan han møtte moren hennes, og kjærligheten som oppstår. Det er en fin tanke, men jeg likte bedre å lese om Vilma og om hennes liv her og nå fremfor innholdet i brevene fra faren hennes.

Boka sammenlignes med Love Actually og Elling. Så ikke helt likheten i noen av dem, og det er heller ikke så viktig. Jeg prøvde og ville gjerne like denne boka, ikke bare fordi den er populær. Ofte liker jeg ikke populære bøker, men noen av karakterene var lett å like og noen hendelser var småmorsomme, men selve handlingen nådde ikke helt opp for min del.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For en herlig sjarmbombe av en bok. Den hadde både humor og sårhet. Jeg elsket denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KJulie StensethGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmor