Viser 1 til 2 av 2 omtaler

For en herlig bok!
Ingemar Modig er en eldre mann med tvangstanker og er avhengig av å følge sine ritualer hver dag så ikke noe forferdelig skal skje. Dette blir en utfordring når han blir kjent med Dalia på 11 år som kommer fra Syria og et uventet vennskap oppstår.
Det blir også litt dramatikk når journalisten Ludvig Nilsson er ute etter et scoop for å redde karrieren og ikke skyr noen midler for å oppnå dette.
En underfundig, ettertenksom og artig bok som jeg anbefaler videre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingemar Modig er en mann i sekstiårene som lider av tvangstanker, OCD,noe som gjør at han hver eneste dag må utføre et gitt rituale med ett gitt antall repetisjoner. Man kan trygt si at disse tvangstankene har overtatt livet hans.

Dette skal endre seg når han møter den 11 år gamle Dalia,som er flyktning fra Syria. Hun er rappmunnet og elsker å spille fotball og er Ingemar Modigs rake motsetning.

I egne kapitler møter vi den avdankede journalisten Ludvig Nilsson som er villig til å strekke seg langt i et forsøk på å stige i gradene innad i avisen han jobber for.

Vi får også litt kjennskap til den unge Ricky som tidligere var med i den nordiske motstandsbevegelsen.

Forfatteren har selv OCD og jeg vil tro at Ingemar Modig er en troverdig karakter for folk som har denne lidelsen. Jeg fikk veldig "Ove-vibber" når jeg leste selv om bøkene kanskje har mer ulikheter enn likheter ved seg.

Boken er morsom og lun,en skikkelig feelgood selv om temaene i seg selv er alvorlig nok. Det jeg likte aller best er beskrivelsene av det fine og unike vennskapet som oppstår mellom Ingemar og Dalia. Hvor jeg syntes at forfatteren får godt frem hvor sårbar og ikke minst hvor ensom de egentlig var.

Boken tar også opp både hatkriminalitet og kulturforskjeller.

Forfatteren har et godt språk og sammen med en godt sammensnekret historie så ble dette en fin om enn forutsigbar leseopplevelse. Boken skal filmatiseres og jeg må si at jeg ser frem til å se hvordan vennskapet mellom Ingemar og Dalia utspiller seg på skjermen.

Fin sommerlektyre :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

DemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. Martol