Viser 1 til 2 av 2 omtaler

I «Prosessen mot Viggo Kristiansen» følger Bjørn Olav Jahr flere spor. Han viser hvordan retten la avgjørende vekt på Jan Helge Andersens forklaring, til tross for at den var full av åpenbare feil og selvmotsigelser, hvordan retten feiltolket svært utydelige DNA-funn, hvordan den neglisjerte Telenors klare melding om at Viggo Kristiansens telefon ikke kunne ha vært i Baneheia da han sendte og mottok meldinger samtidig med at drapene ble begått, og hvordan politiet ikke bare ga Jan Helge Andersen den forklaringen han trengte for å slippe lettere unna, men også gikk rett i bekreftelsesfellen og ble blind for forhold som stred mot fortellingen om at Andersen ble truet av Kristiansen til å drepe åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen. Den inneholder sprengstoff mot store deler av justissektoren - så hvorfor fikk og får den så liten omtale? Er det fordi den som rammes er en vi helst ikke vil vite av?

Gjør deg selv en tjeneste og les!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Prosessen mot Viggo Kristiansen er forfatterens andre bok om Baneheia-saken. Etter et innledende resyme om drapssaken og hva som ledet frem til at Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen ble dømt, handler boka om Kristiansens liv på Ila fengsel og kampen om å få gjenåpnet straffesaken.

Jahr setter et kritisk lys på politiet, påtalemyndigheten, kriminalomsorgen, psykiatriske sakkyndige, Gjenopptakelskommisjonen og pressens dekning av saken.

Jeg har intervjuet Jahr om Prosessen mot Viggo Kristiansen, Drapene i Baneheia, Hvem drepte Birgitte Tengs?, Rus og Rolex og hans arbeid med Finance Credit-skandalen. Videointervjuene ligger samlet på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

flaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KsiljehusmorLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaHilde Merete GjessingPilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg Ristvedt