Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Hva man skal være tro mot her i livet?
Tritonus er en velkomponert og fin roman av den finlandsfinske forfatteren Kjell Westö.
Romanen blir kalt en skjærgårdsfortelling og den passer kanskje best for et voksent publikum. Dette er en bok om hva som er viktig i livet, og vi møter den berømte dirigenten Thomas Brander som har reist verden rundt og nytt livet som anerkjent musiker. Familieliv og sønn er blitt ofret for karrierens skyld, men nå når han nærmer seg 60, må han erkjenne at livet er mer en musikk, kvinner, vin og luksus. Flere hendelser i livet har vippet ham av pinnen. Nå som 58-åring ønsker å finne seg en tilbaketrukket plass i den finske skjærgård, så et tema her er altså det å vende hjem.
Men mye av ekstravagansen henger i fremdeles for han bosetter seg ikke akkurat i en hytte på en øy, nei, han velger å bygge et palasslignende hus som han kaller Casa Tritonus med marmortrapp og heis. Det er en rolig roman og vi får et godt innblikk i karakterenes indre liv - Her er også mye om musikk. Det ble en god leseopplevelse fra begynnelse til slutt. En bok til ettertanke.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Thomas Brander er en verdenskjent dirigent, men karrieren er på hell. Etter at han overlevde et terrorangrep på en flyplass, har han trappet ned til kun de mest nødvendige oppdragene. Han har også en metoo-beskyldning hengende over seg. Det er på tide å finne ut om livet kan bestå av mer enn musikk. Brander bestemmer seg for å slå seg ned i Ravais. Stedet ligger i den finske skjærgården, tett på grensen til Sverige. Han bygger et hus som på folkemunne kalles Palasset. Kan Brander passe inn i dette samfunnet?
Historiene til de andre beboerne blir også fortalt, og disse gir ytterligere dimensjon til boken, og man blir berørt. Det er en broket forsamling, men vennskapet og samholdet er unikt, og Brander får et nytt syn på livet.

Godt språk, medrivende og interessant historie.
Boka vant nylig Svenska Yles litteraturpris.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha lest de fleste bøkene Kjell Westö har utgitt og likt de så godt at han er blitt en av mine favorittforfattere, lå det en forventning og spenning å lese den nyutgitte samtidsromanen Tritonus med undertittelen En skjærgårdsfortelling.

Det ble en god leseopplevelse fra begynnelse til slutt å lese romanen på 400 sider som jeg har lånt av biblioteket. Karakterer, handling, karakterenes indre liv, og omgivelser; det er sjelden jeg lever meg så inn i handlingen som i bøkene til Kjell Westö.

I denne romanen er det for meg to hovedpersoner: den arrogante dirigenten Thomas Brander og naboen til hans storslåtte villa Casa Tritonus i den finske skjærgården: den joviale skolepsykologen Reidar Lindell. To ulike personligheter som på Lindells initiativ forsøker å bygge opp et vennskap. Handlingen foregår noen høstmåneder og juni og juli året etter. Begge er opptatt av musikk. Brander har den klassiske musikken som sitt levebrød og pasjon. Lindell er medlem av bandet Rainbow som spiller coverlåter på fritiden på bygdas kro. Jeg tror mange lesere vil like denne skjærgårdsfortellingen.

Sitat fra dette blogginnlegget

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Harald AndersenDolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun Svensli