Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Rahma og familien bor i Mosul i Irak. Foreldrene er bekymret for den yngste datteren, som har vært syk siden hun var 1 år. I 2003 er Rahma 3 år, og USA invaderer landet hennes. Faren må forsvinne, for amerikanerne vil ta ham. 3 år gamle Rahma er livredd for farens sikkerhet, men kjemper samtidig en kamp for sitt eget liv. Sykehusene blir bombet, og medisiner er mangelvare. Så og si hver dag hører de skudd, og de vet aldri når soldatene kommer. Det er en fryktelig start på barndommen for lille Rahma.
I 2005 kommer familien til Norge, og Hemnesberget i den nordlige delen av landet. De er heldige. Faren kom før dem, og har allerede klart å etablere seg. Huset de bor i er like uvirkelig som den iskalde snøen for Rahma og søsteren, Noor. Men, livet blir ikke så enkelt likevel. Rahma sliter med ettervirkningene fra krigen i Mosul, og føler seg delt. Hjemme er hun den perfekte muslim, men utenfor hjemmet lurer fristelser som hun ikke klarer å motstå.
En utrolig sterk og sår historie om familie, kjærlighet, psyke, skam, håp, og traumer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne var så vakker og trist. En viktig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica Carlsen