Viser 1 til 2 av 2 omtaler

En litterær selvbiografi som kretser rundt fem unge menn som dør altfor tidlig. Hun kommer fra en fattig, svart familie ved kysten i Mississippi, der fortidens undertrykkelse og fordommmer kaster skygger langt inn i vårt århundre med rasisme, arvesynd og rusmisbruk. Boken er i det høyeste grad en litterær historie, samtidig som fortelleren trekker inn data for å beskrive de forhold familien og vennene vokser opp under. Hun tegner et bilde av det fattige amerika i en varm prosa og med statistiske fakta, og fargelegger de som vokser opp uten fedre, i husvogner, crack-epidemien tett på livet. Alt beskrives med en varme og ømhet. Det er et balansert og kjærlig bilde av samfunnet hun lengter bort fra, og lengter tilbake til. Hun rammer inn livene til disse unge mennene som dør i løpet av en kort ungdomstid. Hedrer dem og gråter over dem. Men boken blir aldri sentimental.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forfatteren er eldst av fire søsken, og har vokst opp i Mississippi. Da det fjerde barnet var på vei, kastet moren ut Jesmyns far, som aldri klarte å holde seg unna andre damer. Ward skildrer en barndom der det stort sett var lite penger, men mange unger å leke med. De fleste var i familie, for DeLisle var en liten plass. Boken er skrevet i sorg over tapet av 5 menn, deriblant forfatterens egen bror. Alle døde i ung alder, og på grunn av hvem de var og hvor de kom fra; svarte, fattige, arbeidsløse, og der dop var en hovedingrediens. Den amerikanske drømmens skyggeside, skildret av jenta som mot alle odds tok høyere utdannelse som den første i familien.
Det er et godt portrett av både de fem mennene, og andre familiemedlemmer og venner.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R