Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Forfatteren forteller om livet med en mor med store psykiske problemer. Hun har ikke fått noen diagnose, for hun vet å holde seg langt unna helsevesenet, men det er mest trolig schizofreni. Forfatterens mormor led av det samme, og var tvangsinnlagt ved flere anledninger. Det var belastende å vokse opp med så mye usikkerhet, men det ble ikke mye bedre da hun flyttet hjemmefra. Hun kunne aldri vite når moren dukket opp eller ringte. Da moren flyttet til Glasgow, var det en lettelse. Forfatteren møtte sin framtidige ektemann, og hun besøkte moren først to år etter flyttingen. Da hun skriver boken, er det et år siden hun og moren har hatt kontakt. Forfatteren sier at hun blir syk av kontakten med moren.
Interessant, viktig, men også etisk vanskelig bok med tanke på at det handler om en mor som er i live. Godt språk, og handlingen veksler mellom fortid og nåtid. Moren vet at boken ble skrevet og utgitt, men hun har ikke lest den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Først boken er godt skrevet og lettlest, problemet er at jeg føler hun er for utleverende i forhold til sin mor. Hun ligger jo ikke skjul på at boken er selvbiografisk, og at hun føler seg som et offer. problemet er bare det at moren er selv et offer og sykdommen utløst av hennes egen oppvekst. Jeg forstår at Lillebø har behov for å skrive dette for å bli ferdig med det, spørsmålet er vel om den burde vært utgitt, eller forblitt en dagbok. Jeg synes ikke så mye om å bruke sin egen mor (som selv er et offer) til å tjene penger selv om jeg selvsagt forstår at hennes oppvekst ikke har vært enkel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin roman om et anstrengt mor/datter-forhold som burde hatt andre vilkår

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en hjerteskjærende, vond og sår beretning om hvordan det er å leve med og forholde seg til en mor som er psykisk syk. Den tar også opp fortellerens kamp mot sin egen angst som voksen.
Lillebø skriver usentimentalt om temaene hun tar opp og jeg kan ikke annet enn å anbefale boken på det aller sterkeste!

Hele omtalen kan leses her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne ØverkilgretemorReadninggirl20Libraritas vKaren RamsvikOleDolly DuckmgeMarianne  SkageLinda SolheimGro Anita MyrvangMalinØyvind BjørnerudCarine OlsrødTorill Elisabeth RevheimHeidi Nicoline ErtnæsLailaToneKristineElin SkjerengHelge Thime-IversenRandiCamilla RødjeTanteMamieTjommiAneJohn LarsenMarit HåverstadAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KVannflaskeHelena ESraDevoralibrosAnne Lise JohannessenGroElinBeHildeEivind  VaksvikMarit HøvdeDagfinn Jakobsen