Viser 1 til 10 av 14 omtaler

Irriterende dårlig research mot referanser til oljeindustrien. Dette må være unnagjort på mindre enn 20 minutter. Det blir for dårlig, serlig når forfatteren legger ut i langdrag om dette temaet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En helt grei krimbok, men med litt lange perioder der det skjer lite. Lindell er flink å beskrive stemninger, det er lett å se for seg persongalleriet og kjenne på stemningen i boken. Stiller et lite spørsmålstegn ved episoder som virker litt usannsynlige og vel tilfeldige. Men alt i alt en helt grei krimbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes dette var en av de beste til Lindell. En fin drive gjennom hele boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beskriv rå og bestialsk vold, unødvendig og opprivande. Alt for mange ord og unødvendig lang bok. Skuffande.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holdt på å styre unna denne boken fordi den hadde dårlige anmeldelser, men man skal aldri stole helt på hva andre mener. Boka var spennende fra start til slutt og gikk unna i en fei. Artig med en ny hovedperson og Lindell vet hvordan man skal fange leseren og bygge opp spenning. På slutten gikk det unna i korte kapitler, ganske heseblesende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her går det fort for seg! Boka er inndelt i korte kapitler som igjen består av flere sceneskifter. Dette skaper et svært heseblesende inntrykk. Til tider nærmest irriterende! Forfatteren har denne gangen innført en ny hovedperson, en ung, nytilsatt politikvinne ved navn Snø (eg. Lydia), og denne trekker konklusjonene sine lynraskt. Det kan virke som om hun bidrar mer til å løse saken enn hele resten av politikorpset til sammen. Når hun så samtidig hjemsøkes av livstegn fra sin døde bror, er all sannsynlighet for lengst overskredet.

Bokas handling er hentet fra oljeindustrien. I løpet av de siste årene er flere oljeinspektører sporløst forsvunnet. Rapporter disse har skrevet ser ut til å være klusset med. Det som opprinnelig var negativt, har blitt snudd om til noe positivt. Et lite oljefirma kjemper for å få godkjent sin nye borerigg. En kvinne ansatt i firmaet forsvinner. På et søppelanlegg finner man den ene hånden hennes. Nærmere undersøkelser viser at det har skjedd nedslakting og partering på et bakrom.

Den andre handlingstråden starter i et villastrøk i Oslo. En ung jente observerer en eldre dame inne i det angivelig tomme nabohuset. Hun melder fra til politiet. Snø kommer for å snakke med jenta. Ute på gata kommer den samme eldre kvinnen gående. Hun oppgir at hun har vært på kirkegården. Like etterpå forsvinner den unge jenta. Snø er den eneste som tar denne forsvinninga alvorlig. Hun tar seg friheter, hun tar seg inn på rommet til den unge jenta og hun oppsøker hjemmeadressen til den eldre kvinnen. Alt uten å melde fra til sine overordnede. Snø er også den første til å se denne saken i sammenheng med hendelsene i oljefirmaet. Og mens hun holder på med disse sakene og med lynets fart beveger seg rundt i Oslo, og så rundt i Stavanger, forelsker hun seg i sin kjekke samarbeidspartner Hay (men denne er gift med den svært sjalu og kontrollerende Helene).

I tillegg til det heseblesende tempoet som alt foregår i, er det mye grotesk og makabert som skjer. Gjerningspersonene her tilhører en divisjon av de verste psykopater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker vanligvis bøkene til Lindell veldig godt. Hadde lyst til å like denne også. Nabovarsel er helt grei. Spennende i begynnelsen og virket lovende, men da dette olje-dramaet dukket opp, falt jeg litt av. Når det er sagt, har Lindell også i denne boka et godt språk og spennende avsnitt. Kanskje jeg ikke kom godt nok inn under huden på Snø? Fikk ikke den helt store sympatien for henne. Ikke Lindells beste krim, men ser frem til neste bok om Snø, likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Detaljerte beskrivelser kan gjøre bøker kjedelig, men er språket likevel effektivt og kapitlene korte trenger det ikke å være tilfelle. "Nabovarsel" av Unni Lindell vant Rivertonprisen 2020, er filmatisk bygd opp og en skikkelig pageturner. God krim rett og slett, kun minus for en noe merkelig avslutning for min del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende bok, hovedpersonen Snø er litt for flink og vellykket, og slutten litt raskt unnagjort, men plottet var lett å følge når alle karakterene var kommet på banen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Verste krimboken jeg har lest på lenge! Jeg liker egentlig Unni Lindell, men dette var uinteressant, dårlig skrevet og boken er bare rotete skrevet. Slet meg gjennom den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenIngeborg GKjerstiIngvild S