Viser 1 til 10 av 16 omtaler

God og interessant bok. Anbefales å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Umiddelbart blir jeg igjen dratt tilbake til min barndoms område, selv om jeg bodde i dette området lenge før historien i boka er fra. Gleden blir enda større da mitt nåværende hjemsted også blir nevnt, men begge disse tingene blir jo en personlig greie, og har egentlig ikke noe med denne boka å gjøre.
Som flere andre, hadde jeg også store forventninger til denne da jeg virkelig likte Tante Ulrikkes vei. Denne boka kan egentlig ikke sammenlignes med den første, men allikevel blir jeg dratt inn i den, jeg blir godt kjent med personene, og jeg kan få en ørliten forståelse for hvordan det er å bli dratt mellom flere kulturer, mellom ønskene til de rundt deg og dine egne ønsker, og mellom påvirkninger fra kolleger og sjefer.
Terningkast 5 og favorittbok!
Som en aldri så liten fotnote må jeg også nevne at det var pussig at jeg leste ferdig denne boka i går kveld, og i dag får jeg se at den nyeste boka ligger til forhåndsbestilling hos ihvertfall Ark, den heter De kaller meg ulven, og jeg gleder meg allerede :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som tidligere byråkrat er det artig lesning. Mangler bare noen hurtigarbeidende utvalg i handlingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var skuffende - og ganske så kjedelig...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vellykket oppfølger til Tante Ulrikkes vei.

I denne romanen følger vi unge Mani inn i høysetet for norsk statsforvaltning, budsjettavdelingen i et departement. Med økonomieksamen fra BI gjør Mani både et klasse- og et kultursprang i forhold til innvandrerbakgrunnen sin. Én ting er å tilpasse seg nye oppgaver og nye kolleger, men Shakar skildrer samtidig på en lun måte Manis forhold til kjæresten Meena, en sympatisk, men krevende far, og den gamle venneflokken fra drabantbyen nordøst i Oslo.

Bombingen av regjeringskvartalet 2011 innebærer et vendepunkt som bryter den rolige fortellerstilen. Livet blir vanskeligere både for den ambiøse Mani og en rekke av de andre karakterene. Det skaper en spennende avslutning, men som i Tante Ulrikkes vei vil jeg helst tro at det går godt til slutt. Underveis har vi dessuten lært en god del om arbeidet i et norsk departement.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Manis hverdag, drakampen mellom to kulturer og det evinnelige jaget etter den kulturelle kapitalen han føler han trenger for å passe inn på sin nye arbeidsplass er svært godt skildret. Språket til Shakar er nydelig, moderne, feilfritt. Gleder meg til neste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

“Det er langt fra Haugenstua til Y-blokka.”

Zeshan Shakar sin andre roman etter supersuksessen «Tante Ulrikkes vei».
Tittelen"Gul bok" refererer til utkastet til statsbudsjettet. Det er en interessant roman som handler om den nyutdannede økonomen Mani som får jobb som rådgiver i
Y-blokka. Han bor i leilighet på Haugenstua med sin far, en førtidspensjonert taxisjåfør. Moren er død. Mani er en litt naiv person på vei ut i livet, ny i yrkeslivet, og opplever den vanskelige kjærligheten og ikke minst utenforskap. Bomben 22. juli 2011 er også et element i historien. Romanen er velskreven og har en varm tone. Her får du mulighet til å få et innblikk i en hverdag som er annerledes enn din egen! Jeg liker godt stilen til Zeshan Shakar, jeg synes han får frem forskjellene i samfunnet på en god måte. Jeg koste meg med lydboken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en bok som jeg ikke trodde jeg ville lese. Nå har jeg gjort det. Angrer ikke. Jeg anbefaler den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken skildrer flere overganger, hvordan hovedpersonen tilpasser seg disse og hvor vanskelig det kan være å forene drømmer og selvbilde med virkeligheten hvor kultur, oppvekstmiljø og familie trekker i ande retninger. Shakars skildring er troverdig. At boken skildrer et innvandrer miljø med første og annen generasjons innvandrer gir en ekstra dimensjon, men jeg tror mange som har reist fra bygda til universitetet og akademisk karriere vil kunne kjenne seg igjen i mange av situasjonene og følelsene som beskrives i boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine Bore