Viser 1 til 10 av 16 omtaler

Gode personbeskrivelser og en historie jeg ville høre mer av. Litt mystisk men sterke bånd mellom 2 brødre. Nesbø leverer en veldig god bok i Kongeriket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir drevet med, men sitter sjelden igjen med noe etter å ha lest krimbøker. Så nå også. Men, Nesbø har, som alltid, et veldig godt og levende språk. Men, aller mest hyller jeg den fantastiske lydbokinnleseren Thorbjørn Harr.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første bok jeg har lest av Jo Nesbø, fordi jeg er ikke så begeistret for krim sjangeren. Derfor trodde jeg at han kanskje hadde lagt "krimen" litt til side og med denne boken hadde en ny fortellerstil. Men der tok jeg feil.... For meg ble det litt for mye blod og gørr, spy og innvoller og alt annet av groteske vinklinger. Var veldig lettet når jeg var ferdig med boken, og det blir nok aldri mer noe Jo Nesbø på meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt skrevet og med fint driv. Når man tror man har skjønt plottet og personene, får man en ny vinkling som vrir historien i en annen retning. Siste del er imidlertid den svakeste og der virker det som Nesbø har gått litt tom for ideer til videre utvikling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig annerledes enn tidligere bøker denne historien om to dysfunksjonelle brødre i ei lita bygd. Historien kunne godt ha vært strammet opp, det ble tidvis litt langtekkelig, men fengende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«Kongeriket» har fått både lunkne og storslagne anmeldelser. Noe av kritikken går på at romanen er svært omfangsrik. Jeg slukte boka i helga, og å kunne kalle en bok på 631 sider en pageturner er kanskje heftig, men for meg var den definitivt det!

Her er det mørke hemmeligheter, triste skjebner og sterke personligheter i god Jo Nesbø-ånd i et drama som svirrer omkring to brødre og en kvinne. Her er allusjoner til bibelske Karin og Abel, mord, grådighet, begjær og svik- riktignok mindre blodig enn i de mest hardbarka Harry Hole- romanene. Den verste hemmeligheten i boka er av sorten «Du ser det ikke før du tror det», men i kjølvannet av denne ene store hemmeligheten, dukker også mange andre, dystre usagte ord opp... God bok 👍😊

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka var alt for lang for min smak. Men heldigvis fant jeg den på lydbok. Jeg hørte den på svensk, for den var først tilgjengelig. Ikke helt krim dette her, selv om det kan sies at folk mister livet på ymse vis. Historien handler om to brødre som vokser opp på en knaus et stykke fra ei lita bygd. Den ene broren velger å flytte til USA og kommer tilbake etter noen år med kone og en stor plan for bygda. Boka byr på mange tilbakeblikk til oppveksten og intrigene som utspiller seg i den lille bygda. Jeg vil beskrive boka som mørk og brutal til tider og kanskje litt kjedelig innimellom, akkurat som landskapet Opgard er en del av, tenker jeg. Anbefales til de som liker krim uten for mye blod, gørr og tortur, men litt må man regne med. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brilliant formulert, ikke mer å si egentlig, bortsett fra at jeg anbefaler lydboken lest av Thorbjørn Harr. Fantastiske skildringer. Ikke en kjedelig side!!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bra bok. Skriver slik at en lever seg inn i fortellingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt for repeterende og lite spennende til å være en underholdningsbok for meg. Jeg tror ikke på noen av personene eller deres gjerninger. Dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Christofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundHarald KVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokatta