Viser 1 til 10 av 11 omtaler

En dønn ærlig Christine Koht snakker om de vanskeligste temaene i livet. Sin barndom, sin psyksike lidelse, rus, sin seksuelle legning, skammen hun har påført seg selv og sine nærmeste og om døden. Tror det er en fordel at hun kjenner forfatteren Joachim Førsund litt fra før. Da blir hun tryggere og tørr å åpne en dør, hun kanskje bare hadde satt litt på gløtt hos andre. Han skriver godt og boken er lett å lese, og vanskelig å legge fra seg. Den er sterk og rører ved noe dypt inne i sjelen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kristine Koht er et fyrverkeri av et menneske, og i denne bunnløst ærlige boka lar hun oss få historie på historie om alle sider ved seg selv. Boka er bygd opp som en samtale mellom Kristine og forfatter Joachim Førsund. En bok som i utgangspunktet «bare» skulle fortelle om Kristines kamp mot kreften, men som har blitt så mye mer... Hun forteller om diagnosen bipolar lidelse, om kokainmisbruk, om sexmøter med lugubre menn, om familiehemmeligheten om farmor som var nazist, om faren som var alkoholmisbruker og ikke minst om den endeløse kjærligheten kona Pernille Rygg har gitt Kristine gjennom tretti års samliv. Den som ikke må felle en tåre underveis i lesingen av denne boka, er mer hardbarka enn godt er... ❤️
Boka er en skikkelig pageturner, og du føler at du sitter som en taus tredjeperson i samtalen som utspiller seg. Denne anbefales varmt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kohts bok er lettlesen og raskt lesen, men denne boka gløymer ein ikkje fort.
Då Christine Koht blei kreftsjuk våren 2019, tok ho kontakt med journalisten og forfattaren Joachim Førsund, og i lag med han laga ho podcast frå sjukesenga. Kohts bok er framhaldet på samtalane frå den gongen.

Joachim Førsund skriv så ein kan høyre Christine. Og vi som har høyrt podcasten Koht vil leve, har heller ikkje vanskar med å høyre hans eigen, rolege stemme. Innimellom dei godt gjengjevne samtalane kjem også Førsunds litterære stemme fram, og den er vakker.

Det er ei sterk og fargerik historie som vert fortalt, og historia i lag med bileta som innleier kvart kapittel, gjev viktig lærdom, høg lått og innimellom også tårer. Aller mest rørte faktisk biletet frå vigsla av ekteparet Koht/Rygg meg, der dei flotte, spesialdesigna bryllaupskleda så veldig speglar den sprudlande Christine og den trygge, rolege Pernille, og der lukka på biletet står i så stor kontrast til alt paret hadde bak seg av strev og vanskar.

Takk, Christine Koht, for at du vågar å vere så open og vise dine sårbare sider! Og takk, Joachim Førsund, for at du skriv ned dette opne, såre og sårbare, men også likevel samstundes klarer å formidle sprudlinga og livsgleda! Denne lesaren sit igjen klokare, takknemleg og nokre tårer fattigare.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spiste denne opp i ett jafs. Utrolige historier fra et eksentrisk liv hvor forfatter står i en nydelig kontrast til hovedpersonen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei god lydbok! Forfatteren leser selv, og han leser i samme tempo som jeg vil tro at Christine Koht har fortalt. Raskt og usentimentalt om et fargerikt liv, en stor kjærlighet, mørke hemmeligheter, rebelske tenår, en destruktiv avhengighet og altoppslukende sykdom. Nesten hele livshistorien til Christine Koht på noen veldig effektive timer, altså. Denne boka byr på det meste, lys og mørke, latter og iskaldt alvor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka klarte jeg ikke å legge fra meg, en sårbar, ærlig bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en bok! Denne slukte jeg. Åpent, sårbart, ærlig- om ikke brutalt ærlig. Skrevet og fortalt på en utrolig fin måte. Åpenhjertig Koht som forteller om livets opp- og nedturer. Ungdomsårene, legning, kjærlighet, mani, narkotikabruk, familien og kreften. Utrolig fin bok om en veldig sammensatt person. Virkelig glad for at Koht, Pernille og Joachim Førsund bestemte seg for å skrive denne boken og dele sin historie. Utvilsomt en favoritt i bokhylla!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne vart eg positivt overraska over. Godt skrive av Førsund, ikkje spekulativ eller for privat, alvorleg og sprudlande på same tid. Til å bli litt klokare av!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har alltid hatt sansen for Christine Koht som komiker og tv-personlighet, nå fikk jeg skikkelig sansen for henne som menneske. Sterk og modig historie.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille GrimelandLars Mæhlum