Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Boltons krimbøker er virkelig bra. De er utrolig spennende, har flere spenningstopper og får deg til å bla om fort for å finne ut hva som skjer nå, og hvordan det vil gå med Tora. Bolton har et lett og ledig språk. Det eneste som trekker ned var at det nesten var umulig å forstå statistikken over hvem som dør når. Men det er ikke så viktig, når du istedenfor kan følge Toras reaksjon på det hun leser.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt skrevet- interessant bakgrunn- spennende og en fin heltinne med mye god kunnskjap til å dele med oss

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tora Hamilton er en ung fødselslege fra London som flytter sammen med sin ektemann, Duncan til Shetlandsøyene hvor han kommer fra, og får en fast jobbstilling der. En trist dag må hun begrave sin yndlingshest Jamie på jordet, men der får hun seg en skikkelig overraskelse. Hun kommer over en død og nedgravet kvinne. Hjertet hennes er skåret ut, og politiet kobles inn i saken. Hun mistenker at det er en sekt som står bak, og snart byr hverdagen hennes på et grøssende mareritt. I de nærmeste dagene må hun passe seg for hvem hun virkelig kan stole på.

De utvalgte har lenge stått ulest i hylla mi, men etter mange positive anmeldelser om den rundt omkring på nettet, og et spennende og lovende plot, fikk jeg meget lyst til å lese den. Jeg elsker jo som sagt uhyggelige thrillere og tenkte at dette måtte være noe for meg. Da jeg begynte på denne boka leste jeg også i to andre bøker som jeg etter hvert kuttet ut. Ikke for at de er kjedelige, men har en avtale med meg selv om å holde meg til kun en bok av gangen og bli mer effektiv i lesingen. Få litt mer fremgang i 100 books in a year reading challenge. Jeg har bestemt meg for å klare det og da nytter det ikke å lese i flere bøker på en gang. Det blir så rotete har jeg funnet ut. Så det spørs hvor lenge denne disiplinen varer, da… Men som sagt så gledet jeg meg veldig mye til å lese denne boka. Virkelig. Den er jo basert på Shetlands Folklore (er generelt veldig interessert i folklore rundt omkring i verden, er litt sær sådan….), og tenkte at dette måtte være en bok for meg. Det var det også. På bussen og her hjemme fløy sidene av sted og jeg var fullstendig oppslukt. Jeg likte hovedpersonen Tora veldig godt. Hun er småklumsete, men har skikkelig sterk vilje til å komme seg gjennom det meste og har en stor dose humor. Det var umulig å ikke bli glad i henne.

Men (det er alltid noe med, men, er det ikke?) det som jeg ikke falt helt for eller særlig godtok på en måte, var slutten. Den ble en smule overdrevet etter min smak og en typisk storslagen Hollywood-slutt. Så der mistet boka litt av glansen for meg. Det ble på en måte litt for mye vås. Litt for mye som skjedde på en gang til å tro helt på det, hvis du skjønner hva jeg mener.

Bortsett fra slutten, var De Utvalgte en veldig spennende opplevelse og det er lenge siden sist sidene fløy av gårde uten at jeg la noe særlig merke til det. Jeg måtte vite hva som skjedde med Tora og det som skjedde rundt det. Så selv om slutten ødela litt for meg på grunn av for mye overdrivelse, vil jeg gjerne anbefale denne boka. Den er godt skrevet og personene er høyst levende. Det ikke vanskelig å se dem for meg. Av og til føltes det ut som om jeg var der i selve handlingen. Det var lett å bli revet med enkelte ganger. Så selv om slutten var litt sånn ”hm … skal jeg virkelig tro på det?”, var De Utvalgte en god, og spennende leseopplevelse!

(svak femmer)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

BookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsa