Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Når jeg leser all omtale og resyme av denne boken så lurer jeg på om de har lest samme bok som meg...?? Her står det at boken er "bittersøt" "gripende" "romantisk" osv.
Jeg syns denne boken var rå, hjerteskjerende og grusom. Størstedelen omhandler Tyskernes okkupasjon av Frankrike, og hvordan kvinner og barn klarte å overleve. Barn blir skutt, menn hengt i lyktestolper. Soldatene voldtar og dreper. Renser vekk alle jøder på de grusomste måter. Det er så voldsomt at historien om den unge damen som fører amerikanske piloter over fjellene og tilbake til de allierte, blir nesten borte i all tragedien. Ettersom det pågår en krig i Europa nå er jo denne boken også skremmende aktuell.
Boken er godt oversatt og har lite eller ingen skrivefeil. Det er jo et pluss.. OG.. jeg har blitt interessert i å finne ut mer om okkupasjonen av Frankrike. Var virkelig Tyskerne så grusomme.. !?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Søndag 6. februar 2022

Enda en bok fra krigens dager om en familie som ikke helt henger sammen på grunn av det som skjedde under det de kaller «Den Store Krigen» som varte fra 1914 til 1918. To tiår etter startet den andre krigen, og det er i denne vi følger Nattergalen og familien hennes i de mest dramatiske årene i det forrige hundreåret.

En bok det for meg var vanskelig å legge fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var så trist og vakker og vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt langdryg til å begynne med. Men ble veldig spennende etter hvert. Den forteller blant annet om undergrunnsarbeid som skjedde i Frankrike under 2. verdenskrig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Årets første bok, spennende, engasjerende, trist, lettlest. Likte boka svært godt, anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig TMads Leonard HolvikSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten Lund