Viser 1 til 10 av 12 omtaler

Så viktig bok å lese. Kjenner meg veldig igjen i det forfatteren skriver om. Hun er ærlig og åpen selv på det vanskeligste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok jeg skulle ønske var obligatorisk, slik at vi alle kan forstå kronisk usynlig sykdom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok alle bør lese for å få et innblikk i hvordan det er å leve med en usynlig sykdom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg var dette en ny «type bok», som jeg på mange måter trengte. Den er skrevet med både humor og alvor om hverandre. Også litt galgenhumor som jeg er veldig glad i. Den adresserer mye viktig! For meg er det dette med stigma fra samfunnet og ikke minst seg selv som stikker seg veldig ut. Som leser blir jeg møtt med en indre monolog som jeg har hatt selv mange ganger, og som er godt (og trist!) å se at flere har. Samtidig som jeg opplever meg som en åpen person merket jeg underveis at jeg ble sittende med noen av fordommene som nettopp boka beskriver. De fordommene man selv frykter. Det var godt å få det klaska i fjeset, å få reflektert rundt egne fordommer og muligheten for utvikling. Holmås tok meg med gjennom en åpen og (brutalt) ærlig historie som ga meg masse å tenke på. Mange gode refleksjoner for ei som lever med endometriose. Passer for alle som lever med, som kjenner noen eller kjenner til noen med kronisk sykdom i en eller annen form (så alle da!).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De siste dagene har jeg lest Ragnhild Holmås sin bok «Men du ser ikke syk ut». Boka er lettlest og godt skrevet om det å være kronisk syk.
I tillegg har denne biografien en solid porsjon humor. Dette er en bok om usynlig sykdom, en sykdom som folk rynker på nesen av, som folk tenker man raskt kan skjerpe seg frisk fra. Ragnhild Holmås har ME og deler sine egne erfaringer rundt denne usynlige sykdommen. Hun forteller om bagatellisering og mistenkeliggjøring fordi hun ikke klarer å jobbe og bidra som hun tenker at samfunnet forventer av sine borgere - hun ser jo ikke syk ut.
"Kan du ikke bare ta deg sammen"
En vond, viktig og aktuell bok som mange burde få med seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfatteren er kronisk syk med ME - en usynlig sykdom. De gangene hun har samlet opp nok krefter og viser seg offentlig, ser hun jo frisk ut. Hun kan umulig være så syk som hun sier! Mistenkeliggjøringen kommer fra både NAV, arbeidsgiver, leger, venner og familie. Det må da kunne gå an å ta seg sammen, tenke positivt, prøve alternativ diett, eller yoga. Og Ragnhild skammer seg. Hun prøver å bagatellisere for å ikke virke sytete, men kreftene strekker ikke alltid til til det heller. Sykdommen hennes er så ullen, og forskningen får altfor lite midler. ME har rett og slett lav status.
Boken er samfunnskritisk, og kreativt oppdelt i essays, twittermeldinger og skjemaer. Godt skrevet, underholdende og opplysende.
Samlesing med andre bokbloggere i forbindelse med Bokbloggerprisen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fikk denne boken anbefalt av en som er kronisk syk med sykdom som ikke er synlig sett utenfra - en av de som "driver dank på statens regning". Det er jeg glad for!

Boken gir på en lettfattelig og humoristisk måte større forståelse for livssituasjonen mennesker med kronisk sykdom og "usynlig" sykdom tvinges inn i. Innsikten etter å ha lest boken medfører at jeg i møte med kronisk syke vil fokusere på å lære om den aktuelle sykdommen og begrensningene den medfører. Det sentrale spørsmålet, (jf. tips fra forfatteren), vil være om det er noe jeg kan gjøre/bidra med for å lette situasjonen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ragnhild var nettopp ferdig med en mastergrad i russisk da hun fikk kyssesyken, 23 år gammel. Tiden gikk, men hun ble ikke bedre. Det viste seg at hun hadde fått sykdommen ME. Hun møter stadig uvitende personer, og har fått mange rare kommentarer i likhet med andre som lever med ulike "usynlige" sykdommer. I boka skriver hun om sin sykdomsdebut samt kommentarer hun og andre har fått. Hun prøver også å tette noen kunnskapshull og tar bl.a. for seg forskjellen mellom kronisk utmattelse og ME, som mange oppfatter som det samme.

Denne boka kunne jeg ønske at hadde vært pensumbok i legestudiene. Ikke bare fordi den handler om ME, men også fordi mye at innholdet tar for seg hvor lite forståelse man kan bli møtt med når man lever med en såkalt usynlig sykdom, både blant helsevesenet og i samfunnet ellers.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker når alvor blandes med humor. En viktig bok.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethEli HagelundKirsten LundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTorill RevheimTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaHarald KFrode TangenPernille GrimelandBerit RLars MæhlumLailaNina SolåsLene AndresenIngunn SDolly DuckHanne Kvernmo RyeKaramasov11RufsetufsaTine SundalSynnøve H HoelaRmaNdA BaisTine VictoriaTone Maria JonassenWilliam BillisonGodeminesiljehusmorVannflaskeSiri HelsethTom-Erik FallaAntheia