Viser 1 til 5 av 5 omtaler

For mye om to gretne gamle gubber som er særlig gretne mot hverandre når de møtes og drikker whisky. Lavt spenningsnivå selv om det er et par uventete vrier mot slutten. Alt i alt blir det likevel for kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kort sagt en høyst fornøyelig historie fra første til siste side.
Men, om dette er en krim eller en roman, kan det nok være delte meninger om. Spiller for så vidt ingen rolle. Spenningen er der og det handler jo vitterlig om et drap. Riktignok begått for over 40 år siden og en gjerningsmann har sonet ferdig drapsdommen for lengst.
Men, alt er ikke helt som det ser ut til og to gamle gretne gubber, hvorav den ene er jeg/forteller stemmen, har satt seg fore å løse "gåten".
Historien utvikler seg og det mangler i og for seg ikke på spenning.
Det som løfter boka for min del er Nessers forteller stil som nærmest spruter av energi,
Fikk meg ofte til å tenke på Nessers "Kim Novak badet aldri i Genesaretsjøen".
Slutten er vel kanskje ikke av det mest troverdige jeg har lest, men synes likevel boka fortjener en solid femmer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Jeg har to leieboere i hodet. De har bodd der lenge, de betaler ikke leie, og de flytter aldri ut. Navnene deres er Skyld og Skam, det må nevnes, og nå er det gjort" Med ei slik opning, blir eg fanga og eg vart ikkje skuffa. Håkan Nesser skuffa ikkje denne gongen heller. Han leverer plot og personskildringar av høg klasse. Klassisk krim er det imidlertid ikkje, sjølv om det er spennande til siste side

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg syns Håkan Nesser er så bra! Rett og slett en strålende forfatter. Historien tralter avgårde i en godslig tone, samtidig som personbeskrivelsene er sylskarpe. Hat/elsk forholdet mellom de to gamle mennene er en fornøyelse å lese. I det hele tatt var hele boka en stor fornøyelse!

Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild S