Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Denne likte jeg veldig godt! Veldig informativ. Informasjon om anatomi, det som er «vanlig» og div.sykdommer. Oppgjør med ulike rykter og fordommer. Kan leses fra perm til perm eller brukes som oppslagsverk. Holder meg på terningkast fem da jeg synes kapittelet om prevensjon var litt i lengste laget. Dog veldig bra hvis man bruker det som oppslagsverk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gleden med skjeden er en meget informativ bok om det vi kvinner har mellom beina. Boka starter med en systematisk gjennomgang av den kvinnelige anatomien, og tar videre for seg alt mulig, fra hva som skjer i kroppen når man har sex, via underlivstrøbbel, til forskjellen mellom genetisk og fysisk kjønn.

Visste du for eksempel at selv om et foster får den genetiske koden XY, så forblir fosteret fysisk kvinne helt til det mottar en testosteron-dusj i starten av svangerskapet? Og at dersom denne dusjen ikke kommer på nøyaktig det riktige tidspunktet, så blir barnet født som fysisk kvinne med med mannlige gener? Spennende og oppklarende.

Jeg opplevde boka som lettlest, og de fleste delene av den underholdende. Det kan vi like! Dette er en bok man også kan gå tilbake til senere, og bruke som et personlig oppslagsverk.

Nå har forfatterne kommet ut med Jenteboka: en tilsvarende info-bok for yngre jenter. Veldig bra! Men det fikk meg til å tenke: En naturlig neste oppfølger burde tatt for seg underlivets endringer etter fruktbar alder. Gleden med skjeden er midt i blinken for kvinner mellom 20 og 40, og selv om eldre kvinner ganske sikkert vil finne en del ny kunnskap av å lese den, så er det mye i boka som blir mindre relevant for de som nærmer seg overgangsalderen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinStig TAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindus