Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Endelig en ny bok om privatdetektiven Olivia. Forfatteren skriver krimbøker med en humoristisk penn. Bøkene er derfor ikke så skumle, men de er likevel spennende. Hvis du liker hyggelig feel-good-krim, så er dette boka for deg.

Det politiske miljøet blir ikke enige om det skal bygges en hengebro fra Nøtterøy til Tønsberg, eller om det skal lages en undersjøisk tunnell. Ordføreren mottar trusler og han tar kontakt med privatdetektiv Olivia. Samtidig finner en fuglekikker varaordføreren druknet i et fuglereservat. Er det en sammenheng mellom de to sakene?

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da en fuglekikker oppdager liket av varaordfører Kjell Andersen i fuglereservatet på Kilen, er Olivia allerede involvert i en trusselsak. Det blir klart for Olivia at liket og truslene kan ha en sammenheng, spesielt siden bølgene rundt den planlagte fastlandsforbindelsen går høyt. Da en død trost dukker oppi en skoeske på selveste ordførerens trapp, tetter saken seg til. Ustoppelige Olivia snoker i vei på vanlig vis. Med en stadig mer bekymret Torstein ved sin side.
"Mord på Kilen" er bok nr. 6 i rekken i bøkene om privatdetektiven Olivia, og forfatterens første bok på eget forlag. Det er vanskelig å definere sjangeren Lene Lauritsen Kjølner skriver i. Noen kaller det Prosecco krim, andre feelgood eller kosekrim. Hun har rett og slett skapt sin egen sjanger innen krim, en sjanger som er fri for blod og gørr, med mye humor og selvironi, men likefullt en krim.
Som i de tidligere bøkene tar også «Mord på Kilen» utgangspunkt i en politisk sak, denne gangen en lokalsak om et betent veiprosjekt hvor det er mange sterke meninger, mange alternative løsninger og mange sterke kvinneskikkelser.
Jeg likte boka veldig godt og hadde store problemer med å legge den ifra meg. I tillegg til både humor, varme, ironi og alvor, klarte forfatteren å holde på spenningen til siste slutt. Boka var lettlest med et bra språk, og hadde også et bra plott som jeg ikke så komme. Boka passer veldig fint når du trenger noe lett å lese, eller rett å slett på en dårlig dag, for etter å ha lest denne boka er du garantert i bedre humør. Jeg er glad det kommer flere bøker om Olivia, og anbefaler gjerne både denne og de tidligere bøkene til Lene videre.
Boka er et lese-eksemplar, sponset av forfatteren, men jeg står fritt til å mene hva jeg vil om boka.
Terningkast 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik Falla