Viser 1 til 6 av 6 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ååå, - dette var et kinderegg av en bok! For det første er det jo en kriminalroman, for det andre er det en mesterlig skildring av et forblåst øysamfunn i Canada og av landskap og liv på Ytre Hebridene og for det tredje, er det en fascinerende reise i tid som viser båndene mellom fortid og nåtid og betydningen av slektshistorie, - deilig! Hvis jeg ville, var det nok noe jeg kunne pirket på, men det vil jeg ikke, - kinderegget var fullkomment!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kriminalbetjent Sime Mackenzie sliter med søvnløshet, og det både vises og merkes. Da han blir beordret fra Montreal til Entry Island for å bidra i en drapsetterforskning, kommer det hele tydelig fram. Sime er kun med grunnet språket. På øya snakkes det engelsk, selv om den ligger i Quebec-provinsen. Sime snakker begge språk flytende, som den eneste av kollegene. Entry Island ligger 130 mil fra fastlandet, og er et lukket samfunn. Der finnes hverken leger eller politi. Nå er øyas rike forretningsmann, James Cowell, drept i sitt eget hjem. Alt tyder på at kona er den skyldige, og Sime er lettet over at dette blir en enkel sak. Da han møter enken, Kirsty Cowell, blir han imidlertid i tvil. Han er overbevist om at han kjenner henne, noe hun benekter.

Simes søvnløshet får fortiden til å blande seg inn. Slekten hans kommer opprinnelig fra Skottland, og bestemoren leste noen dagbøker for ham og søsteren da de var små. De omhandlet Simes forfar, som han er oppkalt etter. I historien nevnes også godseierens datter, Kirsty. Kan fortiden henge sammen med nåtiden? For hva skjedde egentlig på Ytre Hebridene da hundrevis av innbyggere ble fordrevet fra hjemmene sine på 1800-tallet?

Nok en knallgod krim fra Peter May, med historiske elementer som øker spenningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MTor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine Sundal