Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Dette er en rimelig lettlest bok om bakterienes verden og deres betydning for oss, og med det passer det å sitere forfatteren: «Det er ikke slik at bakteriene lever i vår verden, det er heller sånn at vi lever i bakterienes verden.» Boken er ganske givende og lærerik uten de store faguttrykkene og uten et tungt akademisk språk. Tross det kunne den hatt litt mer tyngde i språket.

Forfatteren innrømmer at det ikke finnes noen god løsning på hvordan livet oppsto, selvom hun teoriserer litt, men påpeker bastant at det er helt sikkert at bakteriene levde for 3,5mrd år siden. Tviler sterkt på sannhetsgestalten der. På kostområdet tar hun litt frem rundt probiotika og hevder nok litt for bastant at det ikke er gjort nok forskning på område med melkesyrebakterier og lignende fra mat for at man kan ta klare grep med kosthold for å reparere en ødelagt tarm, og kanskje hun har rett til en liten grad, for mer forskning må gjøres, men ifølge Perlmutters bok «Sunn tarm, klart hode» virker det som det er gjort nok til at det er trygt å behandle mennesker med disse gode bakteriene. Forfatter Stensrud påpeker også at 99% er gode eller nøytrale bakterier mens kun 1% er potensielt farlige. Greit å vite, vi trenger med andre ord ikke frykte. Mot slutten viser hun til interessante fremtidsutsikter med tanke på det at man har oppdaget at bakterier kommuniserer med hverandre og hvordan det i fremtiden kanskje blir mulig å blokkere «negativ» kommunikasjon for å lege infeksjoner og bakterielle sykdommer. Interesting. Alt i alt en grei bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest og lærerik bok om bakteriar. Flott at ein forskar kan forklare med eit språk som alle kan forstå.

Vi er kanskje mest vande med å høyre om kor farlege bakteriar er og at vi må beskytte oss mot dei. Forfattar og bakteriedama Jessica Lönn-Stensrud, er meir oppteken av korleis vi kan forstå bakteriar betre og dermed gjere oss betre nytte av dei. Ho forskar sjølv på korleis bakteriar brukar kommunikasjonssystema sine til å gjere oss sjuke, og korleis vi eventuelt kan forhindre bakteriar i å snakke saman.

Kanskje blir du og meir varsam med bruken av handsprit etter å ha lese denne boka?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine Sundal