Viser 1 til 10 av 10 omtaler

Dette var en bok jeg ikke hadde lyst skulle slutte, storkoste meg med denne og likte den utrolig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter en litt treg start tar boken seg opp og blir en lettlest og ganske underholdene historie. Litt mye informasjon om persongalleriet helt mot slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg visste ikke at det fantes et politisk leseprosjekt i USA fra 1936 -1943 som hadde som mål at hele kontinentet skulle ha muligheten til å lese bøker, bli underholdt og bli opplyst. Kløvhestbiblioteket som blir drevet av en gruppe kvinner i en fattig gruvelandsby i de øde områdene rundt fjellene i Kentucky er utgangspunktet for denne historien. Det er nok de historiske faktaene som fascinerer meg mest med denne boka. Selve historien...tja. Det er mye kvinnefellesskap, kvinnekamp, drama, absolutt. Men jeg lar meg ikke helt rive med. Oppslukt? Nei. Litt for overfladisk, vil jeg si. Men grei å lytte til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien starter med en hendelse i skogen nedenfor Arnott's Ridge i 1937. Margery O'Hare er ute å rir på muldyret. Der møter hun på Clem McCullogh som har et gevær. Alice Van Cleve er nygift, men hjemmet hun har flyttet til føles som et fengsel. De to damene møtes tilfeldigvis i kirken, og en idé blir sakte sådd hos Alice.

Denne boka har en fin historie om to flotte og sterke damer.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et historisk drama om ridende bibliotekarer i Kentucky på 30-tallet. For Alice Wright fra England blir ikke det nye livet som gift i Amerika som hun hadde forestilt seg. Ekteskapet er en skuffelse. Men hun får jobb som ridende bibliotekar, og arbeidet gir henne stor glede. Ikke alle i småbyen liker at kvinner rir rundt og sprer litteratur som kanskje inneholder umoralske verdier. Vi følger arbeidet til bibliotekarene, vennskapet som utvikles mellom dem, og konfliktene mellom byens borgere. Både gruvedrift, kvinnerollen, maktforhold og naturkatastrofer holder på interessen gjennom historien. En lettlest, underholdende roman for de som liker historisk drama!

Jeg valgte denne på grunn av bibliotek-tematikken. Personlig ble det litt for mye drama for min smak. Jeg ble også veldig irritert på personene og konfliktene de hadde. Selv om det trolig gir et riktig tidsbilde av kjønnsroller og maktforhold, får jeg bare lyst å riste i dem og be dem ta grep. Historisk drama er ikke noe for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Treig start, men gode skildringer om datidens levevilkår, klasseskille og kjønnsroller! Verdt den treige starten, da avslutningen er bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil så gjerne like denne boka, det er en sterk historie som fortelles. Samtidig blir den forutsigbar og til tider litt kjedelig i språket (kan være oversettelsens skyld), så jeg klarer ikke helt å like den veldig godt.
Terningkast 4.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En helt grei bok,men jeg syntes ikke den var veldig spennende. Det er litt sånn at man kan skjønne hva som vil skje og det er litt kjedelig. Men en grei og lettlest bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lettlest og bok til avslapping. Viser forøvrig til forlagets omtale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig fan av Moyes men ikke så fan av «gamledager» Allikevel så fenget boka og siste halvdel slukte jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva