Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Det oppstår brann i Arnanipatunnellen i Bergen. En buss står inni tunnellen og brenner. I bussen sitter ansatte fra Bergen Tidende. Veien i tunnellen var ikke en naturlig del av deres planlagte rute.

God bok som jeg absolutt kan anbefale.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Monika N. Yndestad "Ulmebrann"

En buss står i full brann i en tunnel i Bergen. Alice Bratt, journalist i BA, skjønner raskt at dette ikke er en vanlig trafikkulykke. Hva er det som skjuler seg i det utbrente vraket? For Alice blir saken dypt personlig. I bussen var en av hennes gode venner, Hassan. Mens han ligger kritisk skadet på sykehuset, begynner Alice å få e-poster. Det er ni dager til byens nye ordfører skal velges.

Jeg ser alltid frem til å begynne på ny bok fra Monika. Nå er vi kommet til bok nr. fire om journalisten Alice Bratt. Det blir en mer hektisk valgkampinnspurt enn alle kunne sett for seg i Bergen ved dette valget. Her er det to historier som henger i sammen. En i nåtid, og en gammel historie.
Monika har skrevet ei bra bok, hvor det skjer noe fra start til slutt. Når du tror du sitter med løsningen, kommer det nye ting frem. Boka er lettlest med greit språk som fenger leseren boka igjennom. Jeg klarte i hvert fall ikke å legge boka i fra meg når jeg først hadde begynt å lese.
Vi får et godt innblikk i hvor kynisk et avismiljø kan være. Her bruker forfatteren sin egen erfaring som journalist. Monika har alltid hatt tema i romanene sine, men i denne var det ikke så fremtredende som i de tidligere bøkene. Denne gangen dreier det seg om uansvarlig dyrehold og hvordan vi ser på gamle mennesker. Det er blitt en forrykende krim med høyt spenningsnivå som holder leseren på pinebenken og jeg anbefaler den sterkt videre. For meg må dette være den beste boka hun har skrevet, siden debutboka «Stolpesnø.» Jeg håper det kommer flere bøker om Alice Bratt.
Terningkast 5

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fjerde bok om journalist Alice Bratt.

Det er brann i Bergen. I en tunnel. Personbiler og en buss står i full fyr. Alice Bratt skjønner etterhvert at dette ikke er en ulykke, men hun møter motbør hos både politi og redaktør.
Saken er også personlig for Alice. Vennen og tidligere kollega, Hassan, var med i bussen. Han overlevde med store brannskader, og tilstanden hans er kritisk. Redaktøren tar Alice av saken, og i stedet må hun nøste opp i gamle, og uoppklarte drapssaker. Så begynner e-poster å tikke inn i Alices innboks.
Oppi alt dette er det valgkamp, og om ni dager skal ny ordfører være klar.

En sidevender i kjent stil fra Yndestad, men litt mye hopping, så det blir litt rotete innimellom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten Jensen