Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Hedda elsker å være sammen med bestefaren sin. Han bor ut i skogen i et koselig rødt hus rett ved et stort vann. Dessuten er bestefar verdens beste til å fortelle eventyr som gjerne handler om alle de mystiske skapningene som bor i skogen. Selv om Hedda aldri får nok av bestefars historier om utspekulerte rever og brautende troll, blir hun likevel veldig redd når hun hører en rar lyd når hun er ute for å hente ved i boden. Men finnes det virkelig skumle ting der ute i den mørke skogen?

Det viser seg at en diger svart ulv med store gule øyne bor i bestefars skog! Når Hedda oppdager at ulven er skadet overvinner hun frykten sin og hjelper dyret. Bestefar er imidlertid ikke særlig begeistret for å ha en farlig ulv boende i låven sin og jager den ut. Likevel viser det seg at ulven er mye bedre enn sitt rykte, for når Hedda havner i en livsfarlig situasjon er det ulven som redder henne.

Denne bildeboken minner litt om eventyret om Rødhette. Hedda har til og med en rød lue som hun pleier å bruke. Det som gjør akkurat denne boken ikke bare er et moderne eventyr inspirert av historien om Rødhette er ikke bare ulvens rolle i fortellingen.

Det er ut uten tvil illustrasjonene som gjør at en har lyst til å ta fram boka om og om igjen. Nora Brech fører oss inn i et univers med sterke kontraster som for eksempel ulvens enorme lysegule øyne i den mørke skogen og små sjarmerende detaljer som pepperkakemennene som klatrer rundt i trærne. Det er illustrasjonene som driver fram fortellingen.
Ulveskogen er en fortelling om vennskap på tvers av generasjoner, å overvinne sin frykt for det ukjente, og sist men ikke minst om å være snill med dyrene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En vakker billedbok om vennskap og redsel. Hedda er på besøk hos bestefar som bor ved den mørke skogen og det store vannet. Hedda hører noe i skogen, men bestefar sier at det ikke bor noen skumle dyr i skogen her. Eller...? Lite tekst, men det holder, vakre illustrasjoner hvor man stadig finner nye ørsmå detaljer. Men selv om den er katalogisert som billedbok er jeg usikker på om den passer for de minste, noen av illustrasjonene er ganske skumle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Teksten er så enkel at den nesten er overflødig i denne boka. Illustrasjonene er helt fantastiske, og er ene og alene grunnen til at jeg gir denne billedboka terningkast 6.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakker og spennende bildebok om et spesielt vennskap. Teksten er enkel, illustrasjonene er lekne og morsomme med mange fantasifulle detaljer å fordype seg i. Fin å lese høyt og snakke om bildene, men også super å lese selv for barn i småskolen. Fikk meg til å jobbe uplanlagt lenge, jeg skulle jo bare ta en kikk, men her var det vanskelig å løsrive seg fra illustrasjonene!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Magnus FinnsetBente L.Grete AastorpLilleviLisbeth Kingsrud KvistenRufsetufsasiljehusmorPernille GrimelandBerit B LieKjell PVibekeRandiKaren RamsvikIngridJulie StensethMonaBLmoiraBeathe SolbergBjørg L.VannflaskeSiljeHilde H  HelsethBokambulansenGunillagretemorToril KopperudTone SundlandTerje MathisenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKikkan HaugenSimenKaren PatriciaBookiacBente NogvaHarald KMarianne MTanteMamiePia Lise SelnesConnieAud- Helen