Viser 1 til 10 av 11 omtaler

Jo Nesbø er en tryllekunstner med ord! Fantastiske skildringer. Men stakkars Harry Hole, han får gjennomgå. Hadde tenkt å gi boka 5+, men gir den topp karakter på grunn av at jeg hørte den som lydbok. Og makan til godt lest bok skal man lete lenge etter. Det siste halve poenget går til Dennis Storhøi som ga fortellingen det lille ekstra. Min anbefaling: Ikke les boka selv, hør den som lydbok!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beste Harry Hole boken så langt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Overraskende vendinger og Jo Nesbø viser et utrolig talent for å holde på flere tråder samtidig med suksess. Jeg gir en 4'er fordi mye er same old same old fra tidligere Hole bøker, uten at dette nødvendigvis bare er negativt. For meg blir det heller ikke bare positivt og jeg håper dette er den siste boka om Harry Holy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en stor Harry Hole fan. Jeg har derfor store forventninger til hver bok som kommer. Syntes deler av boka var skufende. Det kom kanskje av at jeg denne gangen hørte den på lydbok, men ikke bare det. Men så mot slutten, ca de siste 2 timene, så skjedde det så mye uventet at skuffelsen ble snudd til full tilstedeværelse. Jo Nesbø leverer igjen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av Kniv. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

den fenget ikke helt starten men tok det elegant igjen på slutten

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et ord: Brilliant! Ingen over, nesten ingen ved siden av Jo Nesbø. Terningkast seks

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi. (Ingen spoilere).
Denne så jeg ikke komme. Tidenes klareste sekser i mine øyne.

For å finne tid til denne, kjøpte jeg lydboken. Den er lest av Dennis Storhøi. Og for en prestasjon av Herr. Storhøi. Aldri har jeg lyttet til en lydbok som har blitt formidlet på en så levende måte. Storhøi sin prestasjon hever boken til 6+ i mine øyne.

Så til boken. At denne ikke har fått terningkast 6 i alle anmeldelser er vanskelig å forstå. Om man ser på boken isolert sett kan jeg noe motvillig gå med på at den er en sterk femmer på terningen.

Kniv er den 12. boken i historien om Harry Hole og hans univers. For å anmelde Harry Hole må man etter min mening se bøkene i sammenheng og i kontekst. Nesbø har brukt over 20 år på å utvikle Harry Hole som karakter, og har samtidig utviklet sin skrivekunst til å bli en forfatter av verdensformat. Nesbø oser klasse i måten han snører sammen tråder fra Harrys liv, samt måten han skildrer menneskene og handlingene deres på. Komplottet er fabelaktig intrikat og komplisert, men like fullt sitter jeg igjen med en følelse som sier "selvsagt måtte det bli slik". Som Nesbø/Hole fan fanget boken meg fra første sekund og står igjen som den naturligste av alle oppfølgere. Det høres enkelt ut, men som bok nr 12. er det brilliant håndverk av Nesbø å dra universet sitt sammen på en slik elegant måte.

Isolert sett strålende god krim. Sett i sammenheng med resten av serien, kanskje noe av det beste jeg har lest (hørt).

NB!. Nesbø sin Harry Hole serie fortjener å bli lest fra begynnelse til slutt. Har du ikke lest resten av serien, motstå fristelsen til å plukke opp denne. Start med Flaggermusmannen og kos deg kronologisk med kvalitetskrim fra Norges beste krimforfatter gjennom tidene. Nyt utviklingen til Harry Hole samtidig som du nyter Nesbøs utrolige utvikling som forfatter. Da kan du til slutt nyte denne boken som det mesterverket jeg mener den er.

God fornøyelse.

Godt sagt! (9) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

HeleneHilde STonje-Elisabeth StørkersenMarit HåverstadSol SkipnesMarit HøvdeNeda AlaeiAnjaellinoronilleKari ElisabethVigdis VoldPia Lise SelnesMargrete Dyvik CardonaLinnArthur OmdalJanne BrovoldGVBjørg L.ingar hCaroline Ekornes JohannessenHeidi LSynnøve H HoelMarte OnarheimBjørn  BakkenLibraritas vlillianerKaroline in WonderBabynemiBoktimmyHelene FagerhusTone SundlandNinaGladleserCassiopeiaAnneWangRandi FramnesAlice NordliIngunn SHedvigMonica Carlsen