Viser 1 til 10 av 16 omtaler

Hva skal jeg si om denne boka?

For å være helt ærlig er den en av Nesbøs svakeste. Enten det, eller så har jeg sluttet å like bøkene hans. Uansett - det er mye å irritere seg over her. For det første hvordan drap på kvinner brukes for å drive menns historier framover - et klassisk triks i boka, en klisjé jeg skulle ønske Nesbø ikke sank ned på nivået til. Men det gjør han, dessverre. Det er uverdig både for karakteren som drepes og for boka som helhet.

Hovedproblemet med denne boka er likevel dette: den er ikke troverdig. Du kjenner ikke den store sorgen ved drapet som definerer boka. Du bevarer en distanse til det hele veien, det er få refleksjoner, få emosjonelle scener. Du blir ikke bedre kjent med den dreptes personlighet eller forholdet mellom vedkommende og de andre karakterene. Kanskje er det gjort bevisst, kanskje ikke. Uansett svekker det fortellingens pathos. Selve oppklaringen av drapet er dessverre også ganske lite troverdig. Jeg syns ikke vi får en forklaring som gir helt mening. Dét kan selvsagt være bevisst, fordi drap kan være meningsløst. Men her blir det i overkant søkt.

I tillegg til at boka hverken fenger emosjonelt i drapet som skal være historiens bærende element eller gir noen troverdig og god forklaring på hva som har skjedd, så gir den heller ikke en avklaring. Du blir sittende igjen med en relativt åpen slutt. Selvsagt gjort for at Hole kan leve videre i nye bøker, men her føles det likevel som at boka bare stopper, uten noen ordentlig avslutning. Den er også altfor lang, etter mitt syn, og ikke spesielt godt skrevet.

Boka var faktisk såpass skuffende at jeg er usikker på om jeg vil lese flere av disse bøkene. Det kan rett og slett være på tide å slå opp med Harry Hole.

(Jeg ga den en firer rett og slett fordi siste del var spennende nok, men egentlig fortjener den ikke mer enn en treer.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Hole er langt nede - nok en gang. Han har mistet Rakel, som har kastet ham ut, og på Politihuset lever han på nåde. Da tragedien inntreffer, må Harry bestemme seg for om han vil gå under, eller ta hevn før han tyr til flaska på heltid.

Det er mørkt og dystert, med overraskelser bak hver sving. Finurlig og meget overraskende løsning. Mindre blod og gørr enn tidligere bøker, og det var helt greit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av hans bedre, synes jeg (bortsett fra Rødstrupe som er i en klasse for seg), men aaaaalt for lang mot slutten. Spennende, da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka havner i kategorien som en av de beste bøkene i serien om Harry Hole hvor også bøkene snømannen og panserhjerte ligger for min del! Den er lettlest og er fengende fra første side!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg ikke Nesbø på sitt beste.. For mange og usansynlige vendinger.. Men absolutt underholdning. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo Nesbø er en tryllekunstner med ord! Fantastiske skildringer. Men stakkars Harry Hole, han får gjennomgå. Hadde tenkt å gi boka 5+, men gir den topp karakter på grunn av at jeg hørte den som lydbok. Og makan til godt lest bok skal man lete lenge etter. Det siste halve poenget går til Dennis Storhøi som ga fortellingen det lille ekstra. Min anbefaling: Ikke les boka selv, hør den som lydbok!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beste Harry Hole boken så langt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Overraskende vendinger og Jo Nesbø viser et utrolig talent for å holde på flere tråder samtidig med suksess. Jeg gir en 4'er fordi mye er same old same old fra tidligere Hole bøker, uten at dette nødvendigvis bare er negativt. For meg blir det heller ikke bare positivt og jeg håper dette er den siste boka om Harry Holy.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er en stor Harry Hole fan. Jeg har derfor store forventninger til hver bok som kommer. Syntes deler av boka var skufende. Det kom kanskje av at jeg denne gangen hørte den på lydbok, men ikke bare det. Men så mot slutten, ca de siste 2 timene, så skjedde det så mye uventet at skuffelsen ble snudd til full tilstedeværelse. Jo Nesbø leverer igjen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min omtale av Kniv. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

DinaJulie StensethRolf IngemundsenAnjaReadninggirl20ingar hToveCecilieMerethe SolstadHedvigEivind  VaksvikHarald KRandiAsveinDolly DuckMarit HåverstadLaila StenbrendenKristin F. JørgensenStjernekastIda  Gaarden SortlandTone Maria JonassenEster SCathrine PedersenKristofferHilde VrangsagenGrete AastorpMartine (@martineleser)IngunnJMonica CarlsenIngunn SSimen "Boktimmy" IngemundsenAnne Berit GrønbechArne SjønnesenLena Risvik PaulsenLilleviBeathe SolbergEllen E. MartolTanteMamieNina SolåsAstrid Pedersen