Viser 1 til 10 av 18 omtaler

Forfatteren skriver godt og det er partier som er både spennende og medrivende. Dessverre er det en del som trekker ned, blant annet et veldig langt parti som fremstår nærmest som en ren transportetappe frem mot slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en gyselig bok som jeg flere ganger ville legge fra meg for den var så fæl. men jeg kom gjennom
og leste til det var slutt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er Stella Polaris av Myriam H. Bjerkli lest og jeg ble like "fanget" av denne boka som av Lille Linerle.
Hun skriver fantastisk og jeg kan formelig kjenne at det lukter både øl og sig av Alexander, Stellas samboer. Stella er hovedpersonen som lever i et voldelig samboerforhold med Alexander. Sammen har de sønnen Marius og når barnevernet henter han, skjer det tragiske ting som påvirker livet til Stella, Alexander og lille Marius.
Anbefaler virkelig denne boken også og gleder meg til å lese Djevelens Yngel 🙂

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Endelig, her er en krim hvor handlingen utspiller seg i min hjemby, Sandefjord. Sånt er gøy :)

Stella og Aleksander bor i Kodal sammen med sønnen Marius. Det er mye krangling og alkohol inne i bildet. Stella har tatt seg en par glass vin, men hun drar som vanlig å henter Marius i barnehagen. Han kommer ikke løpende som han pleier, og det viser seg at barnevernet har vært og hentet han. Hun drar for å finne han, men på veien forårsaker hun en bilulykke. Denne ulykken forandrer livet deres på en måte de aldri hadde sett for seg, og i kulissene lurer farer de ikke aner noe om.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stella heter ikke Polaris til etternavn, bare for å understreke det.

Turbulent familieliv
Hovedpersonen Stella har sønnen Marius som betyr alt i verden for henne, og hun har Aleksander, da, som hun er innmari glad i, og som hun har kjent helt fra de var barn, men forholdet deres har vært alt annet enn enkelt. På grunn av mye drikking og han blir fort sint, har forholdet deres vært veldig turbulent. Stella får sitt livs sjokk da hun skal hente Marius i barnehagen. Barnevernet har vært der før henne, og siden det er helg, kan hun ikke ta kontakt før uka etter. Ikke nok med det. Mens hun prøver å vinne tilbake barnevernets tillit, om at at hun er en god nok mor, skjer det mye i privatlivet hennes. Aleksander havner i fengsel, og Stella tar et valg for å få sønnen hennes tilbake, men er det verdt det, og vil det fungere?

I 2017 debuterte Bjerkli med en krimbok etter andre bokutgivelser, og den het Lille Linerle. Stella Polaris er i samme kategori. Om mennesker som har sitt å stri med, og som opplever livets mørke side. Så det er en slags slektskap mellom Lille Linerle og Stella Polaris, som setter fokus på ting mennesker ikke ønsker å oppleve.

Lett gjennomskuelig
Bjerkli skriver godt og levende, det er det ingen tvil om, men når man har lest og sett mye krim og thrillere, ble dette noe platt og veldig likt mye av det man har lest og sett når det gjelder som nevnt, krim og thrillere. Da er det lett at ting blir åpenbart, spesielt mot slutten. Da forsvinner både intensitet og overraskelsesmomenter, noe som er synd. Det blir for lett å gjennomskue det hele. Det som redder boka, og som holder interessen oppe underveis er gode karakterbeskrivelser, og man får sympati for noen av dem, spesielt Stella som må gjennomgå så mye fordi hun ikke er perfekt, men menneskelig, og hun gjør sitt beste, som fleste mennesker gjør.

Som sagt, et tungt og alvorlig tema er ikke alt, selv om det er viktig. Men boka ble for gjennomsiktig og åpenbar denne gang.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boken er enda bedre enn Bjerklis første, synes jeg. Noe av det som engasjerer i begge bøkene hennes, er fremstillingen av sårbare, utsatte barn.
Men boken er lettlest og engasjerende og nærmest umulig å legge fra seg. Det er lenge mellom hver gang jeg leser gjennom en bok så raskt! Den passer godt inn blant de andre bestselgerne på Capitana.
Gleder meg til Bjerklis neste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lot meg inspirere av forrige omtale og har ikke angret et sekund på at jeg skaffet meg denne boken. Knallbra og intens skrevet, denne forfatteren må skynde seg å skrive flere bøker. Her kommer man skikkelig under huden på personene og det er en trist men også realistisk historie selv om det tar litt i overkant av på slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne gikk unna mer eller mindre i ett strekk! Grusom og utrolig spennende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en bok man sluker relativt raskt. Ikke like glitrende som Lille Linerle, men absolutt god.
Det som trekker litt ned for min del, er de noe stillestående partiene midtveis i boka. Men så tar den seg greit opp i slutten igjen.

Bjerkli skriver godt om livets skyggesider, og jeg synes hun mestrer å gi troverdig liv til realistiske karakterer.

Spennende thriller, selv om den ikke leverte helt til forventningene mine. Passende påskelesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R