Viser 1 til 10 av 15 omtaler

Marstein er en fantastisk forfatter - jeg blir sugd inn i stemningen i boken og lever Monica sitt liv. Jeg ser verden med hennes øyne. Jeg ser mitt liv med hennes øyne. Dessverre for meg er stemningen i boken "ingenting varer, alt er forgjeves". Men så tatt på kornet, vi kjenner alle en Monica, en Roar, en Jan Olav og en Elise. Monica gjør så mye dumt at jeg får lyst til å rope inn i boken: "Nei, nei, ikke gjør det Monica! Du blir å angre!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en rørende og hjerteskjærende bok, som viser den brutale realiteten, og river ned idealet om et perfekt liv og kjærlighet. Kan virkelig anbefales for unge jenter og kvinner, da den problematiserer aktuelle temaer. Elsket denne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sett fra et dybdepsykologisk perspektiv er det kanskje ikke så oppsiktsvekkende; en datters evige søken etter kjærlighet og bekreftelse fra en utilgjengelig far/mor, representert gjennom mange forskjellige relasjoner til menn.
Her blir de tilgjengelige, "bra mannfolka" raskt kjedelig for hovedpersonen, mens de utilgjengelige (gifte, psykisk syke) blir gjenstand for hovedpersonens forsøk på å få sine behov møtt.

Det er ikke mye dramatikk umiddelbart og en del hverdagslige skildringer av en familie.
Men mellom linjene bobler det intense emosjoner. Det gjør boken verdt å lese, synes jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vakkert og vondt om relasjoner i ulike faser i livet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mannen og jeg skulle kjøre mye i sommer, så vi tenkte at en skikkelig lang lydbok var tingen. Og vi angra ikke på valget! Vi har fulgt Monika fra hun var 13 år og fram til godt voksen alder. Vi sjekker inn på ulike punkt i livet hennes, ofte når hun er i forhold til en ny mann. Familien hun vokste opp i hadde sitt å stri med, så hva har hun med seg inn i forholdene hun går inn i som voksen? Hvor mye må og kan hun gi? Og hvor mye får hun igjen?

Det er mye som fascinerer med denne boka. Oppbyggingen hvor vi plutselig hopper mange år fram i tid, og får vite om det som har skjedd i tilbakeblikk. En ganske usymaptisk hovedperson som en likevel får godhet for. Familie, venner og partnere - en brokete, underholdende og ofte irriterende forsamling. Og Charlotte Frogners opplesning. Alt i alt fungerer dette helt glimrende og har gjort ellers kjedelige kjøreturer til en stor leseopplevelse. Lydbøker er gull!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokas hovedperson, Monika, er 13 år da hun omtales for leseren for første gang. Deretter følger vi henne gjennom ungdomsårene, med stadig nye kjærester, og usikkerhet angående studier. Hun har en professor som elsker. Han er gift, og oppsøker Monika støtt og stadig, selv om hun er i et forhold.

Monikas søstre har slått seg til ro med mann og barn for flere år siden, og så kommer Monika omsider etter. Hun og Geir kjøper rekkehus, og så får de Maiken. Alt er idyll.

Ti år senere bor Monika på en gård med elleville høner, en stedatter, og forfatteren som hun til stadighet må klå på.

Da Monika har passert 50, ser hun at hun har blitt sin mor. Kan hun egentlig høre til noen fullt og helt, og finne seg til rette for resten av livet?

Godt språk, og interessant persongalleri. Altfor mange navn å forholde seg til helt i starten, og uten forklaring på hvem de var. Det ble forklart etterhvert, men synes det var forvirrende.
Monika er en utrolig irriterende person å forholde seg til. Man får ikke helt taket på henne, og hun tar mange uoverveide beslutninger. Hvordan hun forholder seg til datteren er også vanskelig å skjønne seg på. Oppskrytt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne fikk jeg ikke helt tak på, synes den var langdryg og kjedelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fantastisk historiefortelling som på originalt vis gir innsikt i et helt liv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hele denne boka, og mitt liv og ditt liv slik vi betrakter dem i våre mørkeste øyeblikk, oppsummeres på side 363 og 364. Marsteins bok følger hovedpersonen fra barndommen til slutten av 50-årene, gjennom forhold etter forhold hun har til forskjellige menn. Denne trangen til å være i et parforhold står i kontrast til hovedpersonens vansker med å knytte seg til mennesker. Denne boka egner seg godt for lesesirkler.

Tre og en halv stjerne. Den drar seg til mot slutten, men i lange perioder før det var den lite engasjerende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne fenget ikke meg. Jeg ble ikke glad i hovedpersonen og fikk aldri ordentlig tak i henne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingrid Urdal StøleLinda RastenJulie StensethCazaMaja StrypetCarolineNabodamaLibraritas vToveAstrid PedersenMartine (@martineleser)Åsmund ÅdnøyGro Anita MyrvangGro-Anette SlettebøTine Victoria Halvorsen TronierSimen "Boktimmy" IngemundsensiljehusmorStine PernilleTonesen81Anne ØverkilFrisk NordvestStjernekastHarald KEli HagelundBabynemiAkima MontgomeryReadninggirl20RufsetufsaVivian M.PirelliMette-MAstrid Terese Bjorland SkjeggerudSyntaksfeilElin SkjerengPangLeserJanaIdaAnne-Stine Ruud HusevågBerit RVannflaske