Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Min Lin Lee er en koreansk-amerikansk forfatter. Boken Pachinko er så langt jeg vet, den eneste som er oversatt til norsk.
Dette er en velskrevet og gjennomarbeidet roman om koreansk historie gjennom japansk okkupasjon, 2.verdenskrig og den påfølgende koreakrigen med deling av landet. Vi følger koreanere hovedsakelig i Japan hvor hverdagen er preget av undertrykking, tilpasning og hardt arbeid. Hun skriver på en måte som gjør at jeg blir interessert i koreansk historie og hun viser hvordan politikk og krig har påvirket enkeltmennesker og familier. En svært god roman som mange vil ha glede av å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Japan har kolonisert Korea, og det er harde kår. Hoonie gjør alt han kan for kona og datteren, Sunja. De driver et pensjonat, og har det bedre enn de fleste, men livet er langt fra enkelt.
Da Sunja blir gravid med en gift mann, vet ikke moren sine arme råd. Løsningen blir etterhvert å flytte til Osaka i Japan. Det er vanskelig å være koreaner i keiserens rike, men Sunja er en stayer.
Dette blir starten på en slektshistorie gjennom fem generasjoner, som er fascinerende å lese om.

Boka leses i Bokklubb med Marte og Malin, og som vanlig gleder jeg meg til diskusjon i august.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  Skage