Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første bok med Fredric Drum, som er på eventyr i Frankrike. Uformel og med en lun tone maler Gert Nygårdshaug en akvarell hvor hovedpersonen blir mer og mer tydelig. Spennende plot som gjør boken vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Honningkrukken (ekstern lenke)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gert Nygårdshaug har et langt, variert og anerkjent forfatterskap bak seg siden han debuterte i 1966. Honningkrukken er den første boken i krimserien om gastronomen og hobbyarkeologen Fredric Drum og kriminaletterforsker Skarphedin Olsen. Fredrik Drum befinner seg i et av Frankrikets mest tradisjonsrike vindistrikter, St. Emilion, for å kjøpe opp vin til den lille Oslo-restauranten "Kasserollen" som han er medeier i. Syv mennesker fra denne byen er forsvunnet, antagelig drept og Fredrik vikler seg gradvis inn i det hele. Blir Fredrik det neste offer? Mye tyder på det....

Boka var fin den, men ga meg ikke det helt store kicket. Forfatterens mye kunnskap om vin og fantasifulle innfall ga allikevel en logisk, spennende samt en original krim handling. Det skal bli gøy å bli bedre kjent med Fredrik Drum, for jeg kommer faktisk til å lese den neste, "Jegerdukken".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

”Honningkrukken” av Gert Nygårdshaug, 08.11.12 er den første i en serie med gastronom, amatørarkeolog og ikke minst - hobbydetektiv Fredric Drum. Boka var bra den. Forfatteren er jo veldig kunnskapsrik, og er lidenskaplig opptatt av både mat og vin. Boka følger Fredric fra Oslo på en tur til St. Emilion, hvor han skal kjøpe inn vin til den lille restauranten han er medeier i. I denne byen har syv mennesker forsvunnet på mystisk vis, og Fredric blir på litt uforklarlig vis viklet inn i dette mysteriet.

Gert legger ut mange tråder, samtidig som han øser ut om sin kunnskap om god vin, og hvordan denne vinen blir laget. Så her får vi mange gode tips om god vin på en underholdende måte, og på en måte slik at man lurer på hva som er krydring av historien og hva som er relevante tråder til å kunne løse krimgåten. Han skriver godt og det er spennende hele veien. Jeg er jo glad i dialoger for å bli kjent med personlighetene i boka, og jeg savnet de særlig de første hundre sidene. Det ble litt for mye Fredric perspektiv i begynnelsen. Og så tror jeg nok at de fleste hadde kontaktet politiet litt før i denne historien, men når man leser en bok er det jo viktig å la seg rive med og ikke henge seg for mye opp i slike smådetaljer. En skildringsdetalj som var bra, kom frem når han satt med noen farlige vepser rundt seg: ”Tankene raste gjennom hodet hans. Bare de ikke forstyrret vepsene”.

Gleder meg til å ta fatt på bok nr to i serien, som ikke må leses som en serie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I denne første boka i Nygårdshaugs serie om Fredric Drum, befinner Fredric seg i vindistriktet St. Emilion i Frankrike. Som gourmetkokk og restauranteier er han svært opptatt av det beste av vin som Frankrike kan by på når han skal gjøre vinoppkjøp.

Fredric havner midt opp i en forsvinningssak. Intet mindre enn syv mennesker har forsvunnet i løpet av relativt kort tid, og nokså raskt ser det ut til at Fredric skal bli det neste offeret. Han aner ikke hvem som puster ham i nakken, men at det har noe med vinindustrien å gjøre, er han temmelig sikker på.

Tidvis var boka spennende, men historien er for syltynn til at det virkelig ble action. Plottet sto dessuten ikke til troende. Jeg har dessverre ikke lest bøkene i kronologisk rekkefølge, men av dem jeg har lest så langt er i alle fall dette den helt klart dårligste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

BertyHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer SmedaasCamillaSol Skipnes