Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Leste 1. bok i denne serien, men dette er store bøker og jeg ble ikke så begeistret at jeg ville lese alle.
Jeg hoppet rett på den siste for å få med Michelet sin fortelling om behandlingen av krigsseilerne etter krigen. Og det syns jeg jeg fikk. (Et grelt eksempel på makta, særlig Arbeiderpartiet denne gang, sin arroganse og løper fra sine lovnader.) Krigsseilerne ble dårlig behandlet etter hjemkomsten, og jeg syns Michelet gir en både balansert og god beskrivelse.
Boken er lang, og består av masse dialog. Noen av dem er fornøyelige, andre er skuffende vulgære. Han kunne vel spart leseren for de mest lavmåls replikker.
Personene fortsatt ualminnelig godt opplyste, ikke har jeg i min 12 år lange sjømannskarriere støtt på matroser eller offiserer som er så til de grader vel opplyste. Men ok, har vent meg til at det er slik han gjør det i disse bøkene, og nå liker jeg at han smetter inn fakta opplysningen fra krigens siste fase gjennom hele boken.
Jeg syns denne var bedre enn den første og i likhet med andre omtaler her - en fin avslutning.
Og all honnør til Michelet som tok grundig fatt i dette mørke kapittelet i vår historie. Han har åpenbart gjort et veldig arbeid med bakgrunnsstoff osv. Kjempeflott!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god avslutning på serien om krigsseilerne. Serien har vært både informativ, spennende og underholdende. Basert på historiske fakta og fiksjon; Halvor Skramstad er ikke en virkelig person men man har blitt glad i Halvor gjennom denne serien. Sjokkerende hvordan krigsseilerne ble behandlet etter krigen, men imponerende at Michelet klarte å fullføre serien en uke før han døde. Anbefales for alle som er interessert i krigshistorie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En god avslutning på en svært god bokserie. Nortrashipfondet er en skamplett på norsk krigshistorie. En stor takk til Jon Michelet som la så store krefter i denne serien. Det var godt han klarte avslutningen før han gikk bort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.