Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Som kristen gikk jeg med interesse inn for å lese denne, for å forstå meg litt på disse konspirasjonstankene som kan komme snikende og som faktisk kan virke tiltalende, og det er dessverre flere som gir etter uten å gå kildekritisk til verks. Forfatterne tar ikke fram så veldig mange eksempler på konspirasjonsteorier. "Flat jord" blir bare såvidt nevnt. Den politiske siden blir gitt mye spalteplass, men viser bare hvor forfatterne ikke står politisk virker det som, og selvom de sterkt høyre og venstre fløyere kan ty til konspirasjonstenking så synes jeg forfatterne går litt for langt i sin kritikk uten å la disse komme tydelig til orde og kanskje til og med fremssette eventuelle bevis for sine syn, hvis de har noen. Videre nevnes vaksinemotstanden til en viss grad her som konpsirasjonstenking, men her finnes det fullt ut oppegående mennesker og forskere som har gode grunner til å være imot mange vaksine typer. Hvis konspirasjonsteorier ligger i den ene grøften går forfatterne kanskje litt for mye i den andre, isteden for å ha en balansert tilnærming til temaet. En annen ting kunne vært å kommet med såkalte "bevis" på en konspirasjonsteori og så tilnærmet dette med solide motbevis. Det er kanskje ikke hensikten med boken, men burde ihvertfall fått litt mer "spalteplass".

Ellers er boken ganske akademisk skrevet, med mye politisk språk som ikke alltid er like forståelig for en som ikke er så veldig inn i politikkens verden. Men, boken var til en viss grad interessant, og den er forsiktig med å trå konspirasjonister på tærne, ved bl.a. å ikke "slakte dem neden om å hjem". Den har også en projødisk holdning, der de på en god og viktig måte går imot konspirasjonsteorier som bl.a. ubetydeliggjør holocoast, og de som mener at verdens onde er en jødisk sammensvergelse for å si det litt enkelt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila