Viser 1 til 6 av 6 omtaler

Ei utruleg god og morosam bok. Eg sat og humra gjennom heile boka.
Dokumentasjonsansvarleg, Dårlig Utstyr-Ansvarleg og Bekymringsansvarleg gir, saman med Hovudpersonansvarleg, eit godt bilde av verda i naturen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Are Kalvø, best kjent med pub til pub-sko investerer i turutstyr for å finne ut hva det er, dette med friluftliv som alle snakker så eforisk om. Han og dokumentasjonsansvarlig legger opp et par turer til kjente norske turdestinasjoner og Are skildrer artige detaljer og betraktninger rundt dette med friluftsliv. Interessant bok for oss som elsker tur, men som ikke skjønner at andre ikke liker tur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Vi hadde flytta til byar. Vi studerte. Vi gjekk på pub. Vi diskuterte ting vi ikkje hadde greie på, til langt på natt. Vi saug til oss kultur vi eigentlig ikkje likte. Vi gjekk i sentrumsgater. Vi fekk nye venner, ny smak og nye rundar med servering. I det heile tatt: Vi dreiv på. Eg meinte – og meiner framleis - at det meste av det beste livet har å by på inkluderer folk, gjerne mykje folk, og mykje lyd. Og at når nokon har gjort seg umaken med å finne opp sånt som veggar og tak og hotellbarar, då er det rett og slett litt utakknemlig å bu i telt. Vi flytta til byen, brukte byen, likte byen og såg oss ikkje tilbake. Vi var mange som hadde det sånn.
Men.
Dei fleste har det jo ikkje sånn resten av livet.
Dette går over. Det er det. Når du er ferdig med studia eller kva det no er du bruker som unnskyldning for å flytte til ein by. Når du blir vaksen, slår deg til ro, skrur ned tempoet. Då skjer det noko. Da får du andre verdiar.
Då kjem du plutselig på at du eigentlig elskar naturen.
Dette har skjedd nesten alle eg kjenner. Men ikkje meg.»

Jeg har stått lenge i bibliotek-kø for å låne og lese boken til Are Kalvø Hyttebok frå helvete. En komikers motvillige forsøk på å lære seg å elske naturen.Nå er det lest og jeg likte den som forventet.

Link til et blogginnlegg jeg skrev etter å ha lest boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Are Kalvø skriver veldig godt! Det er en utrolig morsom bok som jeg tror alle kan kjenne seg igjen i. Vi har vel alle mistet venner til naturen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den morsomste boka jeg har lest på lenge :-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hyttebok frå Helvete.

Jeg klikka feil, og kjøpte lydbok i stedet for ebok. Jeg har problemer med å holde fokus når jeg leser lydbøker - men ikke med denne. Are leser sjøl. Denne rolige stemma har fulgt meg i ca 30 år. 30 år er en mannsalder. Når sant skal sies, og det skal det, så er det vel jeg som har fulgt stemma. Are går som regel sine egne veier - på sin måte. Bare ikke i denne boka. I denne boka prøver han å gå i andres fotspor for å virkelig prøve å forstå hvorfor han har mistet så mange venner til naturen. Gode morsomme venner, som først mister håret, så humoren - og så ender de ute i naturen et sted.
Are får med seg en dokumentasjonsansvarlig, på sin søken etter å forstå dette fenomenet om at alle på død og liv må gå fra hytte til hytte. Han gjør som andre; kjøper seg dyre klær i rare farger, med for mange lommer med glidlås, og legger ut på tur - bort fra alt det urbane som han er så glad i.
Dette er ei god humre bok, på Kalvøs vis. Den er preget av sannheter, merkeligheter og noen lett nedlatende kommentarer - god krydret med anekdoter.
Artig bok, som jeg valgte å høre på ca 1 time hver dag, for det kan bli litt for mye inni mellom også, sånn at man ikke får med seg alle snertene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kay NilsenAnn Helen E. H.Agathe MolvikBertyTanteMamieMonica CarlsenÅsmund ÅdnøyStjernekastBeathe SolbergAnne-Stine Ruud HusevågHarald KTor Arne DahlBjørg L.Frode TangenIdaRavnTine SundaltuhamreIngeborgLibraritas vAnjaSoffa86DiddiIngunn SMorten BolstadAnn ChristinKarianne KrogstadBård StøreSolMia HusefestMariesverdenThomas Heie H.Hilde Merete GjessingIngeborg GBerit RCazaKaroline in WonderLilleviElisabeth SveeMonica  Skybakmoen