Viser 1 til 10 av 23 omtaler

Denne er så bra at jeg leser den på nytt nå, før jeg skal lese Hekneveven. Like bra denne gangen, kanskje til og med bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var overbegeistret da jeg leste "Tollak til Ingeborg" av Tore Renberg og er ikke akkurat mindre begeistret over "Søsterklokkene"!!! De 443 sidene kunne godt vært dobbelt så mangge! Dette er ren fortellerkunst som smyger seg inn i alle celler i kroppen og hadde jeg kunnet hadde jeg lest boka i ett jafs!

Jeg har latt denne ligge, den kom ut i 2018 og jeg vet ikke helt hvorfor jeg ikke har lest den, den har bare ikke vært på lista mi. Så kom jeg over en artikkel om "Hekneveven", som er oppfølgeren til denne, i siste nummer av "Norsk husflid" og ble nysgjerrig og fant ut at jeg måtte lese "Søsterklokkene" først og jeg var solgt fra første side... Det er alltid like fantastisk når man finner en bok som denne, som gjør at man på en og samme tid vil lese den ferdig NÅ, men også legge den litt til side, drøye litt, vente litt med å fortsette, slik at man kan kose seg med den og nyte den lenge. Jeg kjøper svært, svært sjeldent romaner, men denne kan jeg tenke meg å ha i bokhylla mi.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Oh yes! Dette er bra greier. Kjærlighet, svik, sjalusi, mytologi, død og ambisjoner plassert i nær norsk historie, og mikset sammen med Lars Myttings stødige hånd, og med hans lett gjenkjennelige bildespråk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er akkurat som mange av de bøkene som jeg husker fra da jeg var barn. Her var det plass til selv å fabulere og grunne. Jeg har allerede lastet ned Hekneveven og gleder meg til den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes boka ble for omstendig og hadde lite handling, den var likevel interessant ut i fra et historisk sagn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søsterklokkene. Lars Mytting.

Mye fint er sagt og skrevet om denne boka, og det forstår jeg godt.
Dette er en utrolig fin og god historisk roman. Disse søstrene og klokkene, betydde svært lite for meg.
Det som fenga meg var skildring av det harde og kalde bygdelivet i et trangt samfunn.
Som leser følte jeg meg veldig godt ivaretatt i dalen, med at jeg ble godt kjent med flere - ikke bare med en hovedperson som rød tråd. Her skildres godt bondelivet, drømmene og frustrasjonen av ei fremoverlent jente. En prest som kommer med kunnskap, kløkt og sjarm fra et annet land og klasseskille. Konfliktene er sånn passe overhengende, og drømmene gir god samklang med disse. Akkurat som myten om både søstrene og klokkene. Dette er mesterlig fortalt av en svært god forteller, som gir både karakterene, naturen og bygningsmassene et levende liv.
Skulle det vise seg ved en DNA prøve at Mytting er i slekt med både Hoem og Faldbakken, blir jeg ikke forundret i det heletatt.
Dette er skikkelig håndtverk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg hadde Søsterklokkene liggjande på nattbordet i mange veker, og det må seiast; dette er glimrande litteratur om du har søvnproblem. Eit par sider av denne og du sloknar - for det er så kjedeleg. Fyrst mot slutten er det endeleg noko som skjer, men då er det for seint.

Eg likte å lesa dei små glimta av kvardagsliv, kvinneliv og slit og strev frå 1800-talets bygde-Noreg. Men elles? Nei. Eg tykkjer stilen og stemninga er kunstig, eg likar ikkje det svulstige språket, eg meiner alle gjentakingane er slitsame og eg likar ikkje det "magiske", det overnaturlege og overjordiske. For når kyrkjeklokkene etter kvart liksom lever sitt eige liv trur eg ikkje lenger på historia.

Meir på bloggen Boksnakk og Lesetips

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig engasjerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei flott bok å vera lenge i!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

SØSTERKLOKKENE av Lars Mytting. Ja, da har Søsterklokkene ringt for meg også. Fascinerende lesning ,ja. Men pageturner? Nei. Nå hørte jeg denne på lydbok da, veldig fint å høre Kai Remlov. Men for første gang på lenge hadde jeg problemer med å henge med og måtte gang på gang gå tilbake for å få med meg handlingen. Boka tok seg opp i siste halvdel. Og gamle dager og bondelivet i Norge slutter ALDRI å fascinere meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Readninggirl20CtinaRade AlmudaffarKathrine HaaheimOleIngeborg GBjørg L.Hilde H  HelsethcathyTone HRita KathrineRoger MartinsenFinn Arthur JohansenStjernekastHarald KVibekeThomas KihlmanJakob SæthreFlettietteTorill Elisabeth RevheimsveinLars Johann MiljePirelliSolgunnRisRosOgKlagingTraltetuhamreCaroline Ekornes JohannessenFriskusenIdamgeIngunn SDagfinn JakobsenRufsetufsaOdd HebækBjørn SturødBenteMaikenGroIda  Gaarden Sortland