Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Grusomt god.

Skotske Stuart MacBride har hatt stor suksess med krimserien om Logan McRae som foregår i Aberdeen. Denne boka er en såkalt "standalone" og det er en bok som står støtt på egne bein. Vel, nesten. Lesere av bøkene om Ash Henderson vil nok dra kjensel på den i overkant pratsomme Dr Alice MacDonald, som har en gjesterolle i denne boka. Handlingen er satt til den fiktive byen Oldcastle og jeg må innrømme at jeg googla for å sjekke om byen var virkelig eller ikke.

Politimannen Callum MacGregor har havna i "the Misfit Mob". En avdeling der de mest håpløse politifolkene blir plassert. De får sjelden noe interessant å etterforske, så da det kommer en melding om at det har blitt funnet et lik, og at de skal jobbe med saken, stiger forventningene. Skuffelsen blir desto større at det viser seg at det som er funnet er en inntørka mumie. Callum er fast bestemt på at dette skal han komme til bunns i, samme hvor mange sure museumsansatte han må snakke med i jakten på eieren av mumien. Det viser seg snart at det er en forbindelse mellom mumien og en svært tidsnær forsvinning. Kan Callum og hans "håpløse" kollegaer finne den som står bak før det er for sent?

Dette er en tjukk og god bok. Handlingen er kompleks, med mange sidehistorer og jeg gjetta på hvem som sto bak flere ganger, og tok feil. Dette gjorde at boka holdt interessen oppe helt til siste slutt, ja den kunne godt ha vart litt til for min del. Persongalleriet er akkurat så frodig og eksentrisk som en kan forvente i en MacBride bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ester SLilleviPirelliMarie ØstvoldGrete AastorpCarine OlsrødCtinaTorill Elisabeth RevheimHarald KcerpinSivTone SundlandIdaReadninggirl20StregaChristinaRita KathrineMarit Håverstadtove NessSynnøve H HoelLesevimsaSimen "Boktimmy" IngemundsenLibraritas vJulie StensethConnieEllen E. MartolWenche Vargasingar hTrygve JakobsenLise MuntheRandimoiraTine SundalOleLabbelineKristin_TanteMamieMargaret HansenKirsten LundVigdis Vold