Viser 1 til 2 av 2 omtaler

En fin bok av TV-personligheten, psykologen og familieterapeuten Hedvig Montgomery om hvordan møte de typiske oppdragelsesutfordringene som man som forelder før eller siden vil komme opp i. Boken legger vekt på det at barnet bør bli kjent med sine følelser for å få et godt fremtidig liv, samtidig som trygge voksne er en vesentlig del av en barndom som vil føre til trygge og lykkelige voksne. Med tanke på følelsene poengterer forfatteren bl.a. hvor viktig det er å komme følelsene i møte, og lære seg å se bak det barna gjør, og på hvor handlingen egentlig kommer fra. Her kommer også forståelse for barnet inn. Hedvig påpeker også viktigheten av å ikke bare gjøre ting for barna, men gjøre ting med barna, med andre ord at vi skal leve med barna, ikke for dem. Boken gir også et innblikk i hvordan vi skal bruke ordet "nei", noe også Jesper Juul baserer sin bok "Hvordan si nei med god samvittighet" på. En bok med flere gode sitater å ta med seg og noen magiske foreldretips videre på veien i barneoppdragelsen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint om hvordan oppdragelse er en kontinuerlig prosess, ikke noe du driver med når problemene inntreffer. Fornuftig om straff, kjefting og å se barn, men er den ikke veldig... middelklasse? Har den noe å bidra med for folk som sliter og som ikke har overskudd til å analysere egen adferd og som er i sitasjoner hvor lørdagsgodt og å ikke skryte av barnet, men gå inn i samtaler virker som utopi? Jeg er usikker.

(OBS! Omtalen er farga av at den er et notat i jobbsammenheng.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieKirsten LundBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethIngunn SOleMorten MüllerTanteMamieHanne Kvernmo RyeLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy EnglundTom-Erik FallaÅsmund ÅdnøyBeathe SolbergPiippokattaElisabeth SveeIreneleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNinaHarald KLinda NyrudStein KippersundBjørg Marit TinholtMonica CarlsenTheaEllen E. MartolBård StøreRolf IngemundsenFindusSolveigBertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtSol