Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Brukte ganske lang tid på å lese denne, måtte være i riktig humør. Med
Noe lang «innledning» tok det litt tid å komme igang. Når det først skjedde mer ble den veldig bra! Som en del andre romaner jeg har lest (av Skram) blir jeg fascinert av at man i det store og det hele diskuterte samme problemstillinger rundt kvinnens rolle og seksualitet i dag som det ble skrevet om for 100 år siden. Selvsagt i en annen sosial kontekst, men dog med mye av den lignende tankegangen. I denne historien skildres den sårbare kvinnen/ungjenta Albertine fra uskyldig, naiv, «trangsynt» og flittig arbeidsjente til det friere livet med seksuelle utskeielser og store konsekvenser. Mye på grunn av vonde hendelser som inntreffer henne i livet. Versjonen jeg leste inneholdt også høringen av Krohg til Høysterett, samt en bokanalyse som var veldig interessant. Absolutt verdt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En viktig bok fra slutten av 1800-tallet som viser enkelte tilstander i Oslo. Fattigdom, prostitusjon, maktmisbruk. Christian Krohg var tøff som skrev dette, og som publiserte boken til tross for forbud fra politiet. Den litterære perioden naturalismen kommer godt fram her med sine dystre tema og skildringer samt bruk at dialekt og fokus på de fattige. En god bok! Anbefales også til de som er interessert i Kristiania-bohemen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth Svee