Viser 1 til 7 av 7 omtaler

For en mektig bok på så få sider. Jeg slukte denne. Denne burde vært pensum! (det er den kanskje også?). Jeg er takknemlig for at Joof skrev denne boka selv om hun egentlig ikke orka. Jeg skjønner veldig godt at hun egentlig ikke orka. Dette er manualen for alle de ubehagelige samtalene rundt bordet med folk som "ikke skjønner problemer". Les denne, så trenger vi ikke å diskutere noe mer (selv om jeg selvsagt skal diskutere/opplære inn i evigheten om det trengs). Det meste er dessverre ikke sjokkerende, selv om det så innlysende burde vært det. Noe av det var sjokkerende, og det er derfor boka er så viktig. Jeg gråt, jeg er sint, jeg er ydmyk, jeg er opplyst. Jeg håper at flere av de som faktisk trenger å lese den kommer til å lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gripende og viktig bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kva kan eg skrive for å få deg til å lese denne? For å få deg til å putte i veska (eller indrelomma for den del, boka er korkje stor eller tung)? Camara Lundestad Joof skriv om rasisme, og om å oppleve det igjen og igjen. I Noreg. Ho snakkar om det heile tida, seier ho. Det er på tide at vi andre òg snakkar om det. Om ikkje heile tida, så i alle fall vesentleg oftare enn vi gjer no. Det skal ikkje mykje til. Det første vi kan gjere er å lese denne boka, og tru på det som står der. Kanskje skamme oss litt for gonger vi heller ikkje har teke ordet for å forsvare nokon når vi burde. Les! Denne er viktig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lenge lett etter forfattere som skriver om og tekster som handler om rasisme i Norge. Sånne stemmer og tekster som kan måle seg med de ”store amerikanske stemmene”. Dette er en sånn tekst. Camara Lundestad Joof er en sånn stemme. Les denne boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En bok alle burde lese

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det gjør vondt å lese denne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Forfatteren er halvt norsk, halvt gambisk. Denne boken handler om henne, og hennes liv. Det å leve med å være brun i huden. Om rasisme. Om å snakke om det hele tiden. Hvorfor har nordmenn så vanskelig for å forstå og godta at hun faktisk kommer fra Bodø? Fordi - hun kan jo ikke være derfra med den hudfargen!

Jeg ble hekta fra første side. Godt og reflektert språk. Tankevekkende og viktig. Ble rasende og trist. Les den!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudHanne Kvernmo RyeLinda NyrudKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonHilde Merete Gjessing