Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Spesielt, unikt og et Must Read, siden denne boka er basic for all… hva skal vi si? Outdoor reiselitteratur! Pluss at forfatteren til denne boka er selveste Robert Louis Stevenson! Jepp! Han som skrev, Skatten på Sjørøverøya. Og, Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Joda, blant de største bautaer i litteraturhistorien.

Vandringen med et esel i Cevennene er fra 1870-åra, altså snakker vi om en over 150 år gammel bok. Likevel… dette holder fint også i dag! Språket, tonen, det hele… er bare fantastisk tidløst!

Jeg kosa meg glugg som følgesvenn med Mr. Stevenson og Modestine. Gjennom hele vandringen gjennom 1800-talls landskapet Cevennene frembød den gang Stevensen og hans esel gikk der… prima vare! Jeg elsker denne boken:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kanskje forbinder du Robert Louis Stevenson kun med pirater og sjørøverøy. Det blir helt feil. Mannen har også vært på tur med esel. Dagboken fra turen blir til det som i dag regnes som en av friluftslitteraturens store klassikere. Og her her kan man ikke sammenligne han med f.eks Ingstad eller Monsen. Nei dette er en som sliter med det meste når det kommer til friluftsliv. Men det som gjør boken original, er ikke bare skildringen av møtet med vill og vakker natur, men det tette og intime forholdet til følgesvennen av hunkjønn: Eselet Modestine. Fordyper du deg virkelig i reiseskildringen som en freudianer, kan du oppdage at det er en bok om fordekt kvinnevold. Her er det imidlertid ikke kvinnen som blir slått, sparket og stukket til blods av en piggstav, men det selvstendige og opposisjonelle eselet Modestine, som RLS aldri helt klarer å overvinne og å bli herre over. Robert Louis Stevenson beskriver tempoet til Modestine i starten av reisen på følgende måte: ”… beveget seg uendelig langsomt, skritt for skritt, - en knapp meter i minuttet – ikke ulikt det man opplever i et mareritt – uten å nærme seg målet…”. Komisk!
I boka lærer man om massakrer i religionskrigene hos fjellfolket i Cevennene på 1700-tallet, men det som står igjen hos meg er skildringen av møtet med vill og vakker natur. Ei morsom bok som ga "sta som et esel" en helt ny menig :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundGunillaRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyemgeIngunn SLilleviTurid KjendliePiippokattaStig TPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalLailaMarteAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.siljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland Skjeggerud