Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Dette var fjorårets "Hele Rogaland leser". Tilfeldigvis valgte jeg denne etter å ha lest "Tollak til Ingeborg". Den handler om den eldre enkemannenen Tollak som bor noe isolert på bygda i Rogaland. Steinauge handler om den eldre enka Ingeborg som bor noe isolert på bygda i Rogaland. Begge bøkene er relativt nye, på nynorsk og under 200 sider. Men der stopper vel egentlig likhetene, selv om det gjorde det særlig interessant å lese dem etter hverandre.

I Steinauge møter du et eldre søskenbarnpar som bearbeidet at den ene av dem har blitt alvorlig syk, samtidig som de mimrer tilbake til barndommene sine. Det er ei bok som tar seg tid til å la deg bli kjent med karakterne, og som setter pris på "gamle dager". Men det er også fine refleksjoner rundt vanskelige tema. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Leseberta_23BertysiljehusmorStig TBjørn SturødMonica CarlsenInger-LiseGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MTor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit R