Viser 1 til 10 av 19 omtaler

Bjørnstadserien til Bachman er helt fantastisk. Han skildrer det å være menneske på godt og vondt bedre enn alle andre jeg har lest. Man vil både le og gråte når man leser disse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok om hockey og alt som følger med. Jeg liker ikke hockey men gir likevel boka terningkast 5.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Full av patos, men den traff både idrettshjertet (selv om jeg aldri har likt hockey) og den delen av hjertet som er enda viktigere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

«Hat kan være en svært stimulerende følelse. Verden blir både lettere å forstå og mindre skrekkinnjagende hvis man deler opp alt i venner og fiender, vi og de andre, gode og onde. Den letteste måten å forene en gruppe på er ikke ved kjærlighet, for kjærlighet er vanskelig, den stiller krav. Hat er enkelt. Så det første som skjer i en konflikt er at vi velger side, for det er lettere enn å prøve å holde to tanker i hodet samtidig. Det andre som skjer, er at vi søker de faktaene som bekrefter det vi vil tro, det som er deiligst, det som lar livet gå videre som vanlig. Det tredje er at vi avhumaniserer fienden. Det er mange måter å gjøre det på, men ingen er lettere enn å ta fra henne navnet hennes (s 281) Tenk at vi har en forfatter som Fredrik Backman. Denne ble lest i et jafs. Lese-jafs er fint. Ishockey? Handler den om det? Ojoj—å nei, ikke bare det, om så veldig mye mer. Fy søren, denne var bra. Og skal og må leses av de unge. Virkelig. Og selvsagt av oss alle. Er det noen som husker Hemsedal-saken? Med emneknaggen #vitrordeg. De som kjenner til den emneknaggen skjønner hvorfor jeg trekker inn den i sammenheng med denne boken. Backman har sin stil og forteller like bra her som alltid. Med stor innlevelse og kjærlighet til alle personene som blir skildret. Det er stor dramatikk, sterke følelser. Og ishockey. Værsågod og les!❤️ Jeg går rett på bok nr. to!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ante ikke hva som ventet meg når jeg åpnet denne, og nå sitter jeg igjen og føler at jeg har lest en av de sterkeste bøkene på lenge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lest et par andre romaner av Fredrik Backman, og det var vel derfor jeg startet på denne selvom tittelen var grusomt kjedelig. MEN man skal ikke skue hunden på hårene, ei heller en bok på sitt omslag (og tittel).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bjørnstad er et lite sted med store drømmer. Hockeybyen med et juniorlag som drømmer om å bli best, helst i verden. Bjørnstad er også stedet hvor en forbrytelse blir forsøkt skjult, for hva er vel igjen av byen om en skandale skal rive den fra hverandre?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Historien minner egentlig litt om Netflix-serien «13 reasons why» kombinert med NRK-serien «Heimebane». Jeg ble revet med, og vil virkelig anbefale den!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (5) Varsle Svar

«En fortelling med stor dramatikk og sterke følelser" Er en god beskrivelse. En feel bad-feel good bok, sier jeg. Historien kretser rundt et hockeylag. Om barna og ungdommene som spiller på juniorlaget, om foreldrene deres sine egne kamper. Fine beskrivelser av vennskap, lojalitet, svik og kjærlighet. Det tar en landsby å oppdra et barn. Godt beskrevet hvordan korttenkte voksne med dårlige holdninger kan få fatale følger. Jeg hørte lydboka og Kim Haugen gjør som vanlig en glimrende jobb som innleser. Jeg starter på oppfølgeren umiddelbart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det tok litt tid å komme inn i boken og det var mange navn å forholde seg til, den fenget meg derfor ikke før litt uti boken, men da tok den seg kraftig opp. På det beste er den en klar sekser og en fantastisk bok, men altså litt trekk for at den tidvis var litt kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så här skriver Biblioteket:
Vad betyder ett lag för en stad? Vad betyder en sport för en familj? Vad betyder en enda match för ett samhälle som kämpar för sin överlevnad? Bara allt. Den handlar om 15-åriga flickors odödliga vänskap och 17-åriga pojkar som spelar hockey med en hel stad på sina axlar

Fantastisk bok om ett samhälle, om manligt & kvinnligt, om att bli hörd, om att bli sedd eller att inte bli trodd, om lögner och om mod. Vilken fantastisk författare detta är även om jag inte gråter så som jag gjorde när jag läste om Ove...
Framför allt handlar det om kärlek. och jag älskar boken lika mycket som jag hatar hur snacket går i hockeygänget och bland dess föräldrar...och slutet!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit Rgretemor