Viser 1 til 10 av 14 omtaler

Fortsatt en bra bok, men et lite hakk ned fra første boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende krim i kjente omgivelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bengt Alvsaker, lokal lensmann, står på ferga MF «Utne» en grytidlig augustmorgen. Han skal delta i triatlonkonkurransen Norseman Extreme. Vannet er iskaldt, og lensmannen kollapser nesten da han kommer i land. Det han ikke vet er at det ligger en livløs deltaker i vannet bak ham. Deltaker nummer 22.
I mål på Gaustatoppen, har imidlertid nummer 22 kommet levende over målstreken. Hvem er da den livløse mannen i vannet? Det viser seg fort at det ikke er en ulykke, men et drap de må etterforske.
Alvsaker har hatt kjennskap til avdøde, men kun fra ungdomstiden. Andre i bygda har hatt mer med ham å gjøre, og det er få lovord å høre om vedkommende. I jakten på drapsmannen, kommer mye grums og hemmeligheter til overflaten.

Andre bok om Bent Alvsaker og teamet ved Kvam lensmannskontor. Synes det er en noe treg start, og det tar egentlig aldri av. Det blir noe platt, og lite troverdige dialoger og rotete hendelsesforløp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I denne boka befinner vi oss i Hardanger og handlingen starter med at lensmann Bengt Alvsaker har meldt seg på Norseman Xtreme Thriathlon. Dette går ut på at man må svømme 3,8 km i iskaldt fjordvann, for så å sykle 18 mil over Hardangervidda og deretter løpe rundt fire mil opp til Gaustadtoppen.

En ganske stor prestasjon for deltakerne. Alle klarer ikke dette, og før sistemann har kommet seg opp av vannet, varsles det om at en er druknet. Men druknet han egentlig på egenhånd?

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begynner lovende men når ikke helt opp. Det er solid krim, men den store spenningen uteblir dessverre denne gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Agnes L. Matre "Iskald"

Norseman Xtreme er i gang, verdens tøffeste og desidert kaldeste triatlonkonkurranse. Den lokale lensmannen Bengt Alvsaker er en av 250 nervøse utøverne som hopper i den mørke, iskalde fjorden. Men da han og de andre svømmerne har kavet seg i land i Eidfjord, ligger en skikkelse med startnummer 22 livløs igjen i vannet. Da opptellingen gjøres ved konkurransens slutt, viser det seg at en deltaker med samme startnummer likevel er kommet velberget i mål på Gaustatoppen
Dette er den tredje boken om lensmannbetjent Bengt Alvsaker, og som alltid når Agnes kommer med ny bok gleder jeg meg stort til å lese den, for jeg har likt hennes tre foregående veldig godt. "Iskald" har jeg faktisk lest to ganger, og det er sjeldent til meg å være.
Vi ble først kjent med Bengt i «Kledd naken», og Bengt og teamet hans får mer enn nok å henge fingrene i, noe som gjør det vanskelig for Bengt som også forsøker å få bedre kontakt med sønnen sin. Her er vakre naturbeskrivelser fra Hardanger, folk som ikke vil at gamle hemmeligheter skal komme fram i lyset. Med predikanter, Norsman Xtreme, utpressing og mørke hemmeligheter er det tilrettelagt for et godt plott. Boka blir bare bedre og bedre etter hvert som den skrider frem. Språket i boka flyter lett, noe som gjør den vanskelig å legge fra seg før den er ferdiglest.
Der er nok ikke den beste boka fra forfatteren dette, men likevel absolutt en god krim. Jeg ser allerede frem til neste bok fra forfatteren og anbefaler gjerne «Iskald» videre.
Boka er fra egen bokhylle.
Terningkast 5 -

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Iskald anbefales. Matre skriver meget godt og en kan forsvinne inn i historien hennes og bli virkelig underholdt.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende, men kunne gått dypere inn i flere ting synes jeg, så den når ikke helt opp til en sekser for min del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Agnes Matre er ein forfattar med pensel og palett. Eg likar bøkene hennar så godt. Skildringa av miljø og mennesker, strøk for strøk. Tema i Iskald er litt annsleis og ganske samansett, det er eit spennande utgangspunkt. I starten syns eg nesten det blei for mykje å halde styr på, for mykje av det gode rett og slett, men så byrja det å dra seg til og eg var inni Matre sitt univers, kjente den salte fjordalukta, mi eige mørkredsle nedi ein skulekjellar, vemmelse, sympati, antipati og ikkje minst truverd. Matre skriv krim som ligg nedpå, men som likevel blir skikkelig spennande og truverdig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaEllen E. MartolTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildLailaJulie StensethChristofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate Kristin