Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Jeg må innrømme at jeg så serien før jeg leste boken. Dessverre ble serien kansellert før siste sesong, Jeg har alltid likt Gaimans bøker og grafiske noveller. Derfor var det med stor forventing at jeg kjøpte boken på Mamuttsalget nå i vår. Som alt annet han har produsert, var ikke boken noen skuffelse. Han forteller lekent og lett om store og små temaer. Vi følger hovedpersonen, Shadow Moon gjennom kulissene i Amerika. Et land som ikke vet hvem det er. her blir vi kjent med nye og gamle guder. Guder som har fulgt med alle innflytterne gjennom de siste 40000 år. Noen tviholder på sin gamle historie, andre er mer løsslupne og tilpasser seg samfunnet. jeg skal ikke røpe handlingen, men jeg kan love at det er mye spennende og uforutsett som skjer. Noe er morsomt, mens andre aspekter er tragisk. Jeg velger å gi boka terningkast 5. Kan godt anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var tragisk skuffende. Jeg var kjempespent da Gaiman utga Norse Mythology og gledet meg vilt til å lese hans versjon av disse velkjente fortellingene. Joda, han bruker en del typisk Gaiman humor og legger igjen en egen nerve i noen av fortellingene, men alt i alt er denne boken bare en standard gjenfortelling av mytene. Håpet er at dette kanskje kan bli til noe mer. At han nå har fått prøve seg og i fremtiden skriver nye historier om de norrøne gudene, med sin helt egne fortellerstemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg, en fantastisk gjenoppdagelse av historier jeg elsket da jeg var liten!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var selvsagt begeistret da jeg hørte at min absolutte favorittforfatter, Neil Gaiman, skulle gi oss en innføring i norrøn mytologi. Med tanke på hvor fantastisk han tidligere behandlet karakterer som Odi, Tor og Loke i blant annet Sandman og American Gods ville garantert dette blir storveis. Tenkte jeg.

Slik ble det ikke. Gaiman holder seg til de tradisjonelle historiene, og utenom en del flere syrligheter og bittelitt mer humor (og gladvold) tilfører han lite til historiene om Iduns gyldne epler, Frøyas smykke, gudenes gaver, Suttungs mjød eller den triste historien om Balder. Historiene er selvsagt klassiske og verdt et gjensyn, men jeg hadde ærlig talt ventet at den mesterlige fortelleren ga oss litt mer. Alt i alt en grei innføring for amerikanere som ikke kjenner disse gudene fra andre steder enn Marvel-universet.

Mange av oss vokste jo opp med Peter Madsens glimrende tegneserie Valhall, og hans versjoner av disse mytene er ofte bedre enn Gaimans.

Men kanskje er dette bare begynnelsen? Nå som han har tatt på seg å skrive en grunnleggende innføring i gudenes virke kan han kanskje ta på seg å skrive flere nye historier om dem i fremtiden? Det hadde garantert blitt lesverdig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

AvaStig TKnut SimonsenPiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk Ottersen